Оточення зама Кличка попри думку ДАСУ взяло 96 мільйонів на кінотеатр «Братислава»
07.05.2021   //  

КП «Київкінофільм» КМДА 27 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «Обслуговуюча компанія «Нове місто» капітальний ремонт кінотеатру в Оболонському районі Києва за 96,08 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року мають капітально відремонтувати будівлю кінотеатру «Братислава» по вул. Олександра Архипенка, 5. Зокрема виконають загальнобудівельні роботи, змонтують кінообладнання та концертне обладнання і ліфти, влаштують індивідуальний тепловий пункт, інженерні мережі, протипожежні системи, освітлення фасаду, вивіски і так далі.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільше коштів відведено на обладнання. Так, цифровий проектор Christie Digital CP2230 2K коштує 1,88 млн грн., а два цифрові проектори Christie Digital CP2215 2K – по 1,59 млн грн. У США їх можна знайти у продажу відповідно по $43 тис, або 1,19 млн грн. та $37 тис, або 1,02 млн грн. Це в півтора раза дешевше, проте не включає доставку. Також невідомо, що з ПДВ і митом.

Парні глядацькі крісла Ultimate LS-10602 замовили по 10 080 грн., Chambery LD-8610 – по 4 250 грн., Taj LS-16601 – по 4 200 грн. У відкритих джерелах не вдалося знайти їхні ціни.

Металеві касети з алюмінію (ймовірно, йдеться про фасад) коштують 1 056 грн./кв. м, однак їхні характеристики невідомі. Ціни розчину, бетону, цегли відповідають ринку.

Вартість договору лише на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 97,58 млн грн.

Держаудитслужба повела моніторинг закупівлі та заявила, що замовник мав відхилити обох учасників, а потім відмінити тендер. Згідно висновку ДАСУ, переможець тендеру подав розрахунок динамічної ціни замість твердої та аналогічні договори без деяких додатків і підтвердження повного виконання, а його єдиний суперник не надав низку довідок та документ для підтвердження відповідності кваліфікаційним критеріям.

Єдиним конкурентом було житомирське ТОВ «Укрземлебудстрой» киянина Сергія Гостєва, яким керує Максим Полегенько. За даними «YouControl», воно зареєстроване в 2018 році в Києві під назвою «Болідо Опт» на тодішнього директора Василя Даньківа з Києва. Після зміни назви й перереєстрації в Житомирі фірма з 2020 року взяла дорожніх підрядів Управління ЖКГ Подільської РДА та КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва» Київради на суму 19,09 млн грн.

Столична «ОК «Нове місто» належить співвласнику ТОВ «Карібіан Клуб» (нічний клуб «Caribbean Club») Андрію Таранову та директору Ярославу Грущинському. Останній був відомий як помічник Юрія Єханурова на посаді прем’єр-міністра (2005-2006 роки). Нині Грущинський і Єхануров є засновниками благодійного фонду «Україна-Юнеско». Ще до складу засновників фонду входить Валентин Мондриївський – чинний заступник голови КМДА Віталія Кличка, а також Марина Васіна (можливо, ексначальниця Управління освіти Подільської РДА) та покійний ексголова Подільської РДА Віктор Смирнов.

Крім того, Грущинський очолює корпорацію «Укрвторресурси-3» Владислава та Ігоря Тинних. Останній – бізнес-партнер родини колишнього секретаря РНБОУ Олександра Турчинова та народних депутатів від партії «ОПЗЖ» Сергія та Юлії Льовочкіних.

Також Грущинський є співзасновником ТІЗ «Оріон» разом з Ольгою Величко і Павлом Тесленком – депутатом Київради із фракції «Єдність» ексмера Олександра Омельченка.