Криміналісти МВС скупились системами для дослідження куль і гільз ще на 17 мільйонів
07.05.2021   //  

Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України 28 квітня за результатами тендеру замовив ТОВ «Логіклабгрупа» обладнання для проведення балістичних експертиз на 16,95 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять чотири системи BalScan для тривимірного сканування куль та гільз зі слідами зброї, порівняння результатів і формування звітів виробництва фірми «Laboratory Imaging s.r.o.» (Чехія) по 4,24 млн грн. Комплект включає сканер BalScan, набір тримачів, джойстик, станцію керування, монітор, блок безперебійного живлення та софт з ключем.

У 2020 році криміналісти МВС замовляли системи BalScan у ТОВ «Алт Україна Лтд» по 4,98 млн грн., у 2019 році – в тієї ж «Алт Україна Лтд» по 5,90 млн грн., а в 2018 році – у ТОВ «Хімлаборреактив» по 5,40-5,90 млн грн. Однак тоді комплектація була більшою.

Вартість договору лише на 0,8% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 17,09 млн грн.

Єдиним конкурентом із такими ж системами BalScan був згаданий «Хімлаборреактив» британської компанії «Кемлаб Інвест Лтд» британця Рональда Райнера, директором якого є Володимир Жолобіцький. Раніше суперник належав Борису Храновському та Василю Соколинському. Вищеназвана «Алт Україна Лтд» Соколинського та ПрАТ «Макрохім» Храновського заснували Київську міську галузеву організацію роботодавців «Асоціація виробників і постачальників науково-технічної та інноваційної продукції». Фірма «Алт Україна Лтд» Соколинського є великим постачальником обладнання для криміналістів.

«Логіклабгрупа» належить кандидату хімічних наук і викладача хіміко-технологічного факультету НТУ України «КПІ ім. I. Сікорського» Андрію Кушку, а керує нею Юлія Миколаївна Литвиненко (не плутати з телеведучою Юлією Леонідівною Литвиненко).