Білоруси виграли в румунів і Злочевського 166 мільйонів «УГВ» на гідророзрив пласта
07.05.2021   //  

АТ «Укргазвидобування» 27 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «Сервіс Ойл» РУП «Виробниче об’єднання «Бєлоруснєфть» послуги з гідравлічного розриву пласта на своїх родовищах вартістю 166,23 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом року виконають 50 операцій гідророзриву пласта на газових і газоконденсатних свердловинах «Укргазвидобування». Послуги оплатять протягом місяця після надання.

За кошторисом без ПДВ, пропант із полімерним покриттям 16/30 коштує 9 900 грн./т.

Нині «Укргазвидобування» планує замовити ТОВ «Такром Україна» аналогічні послуги з аналогічним пропантом по 10 270 грн./т, що трохи дорожче за ціну від «Сервіс Ойлу».

Рік тому в угоді з «Сервіс Ойлом» такий пропант був на 45% дорожчий – 14 380 грн./т.

Керамічний пропант 20/40 коштує 14 374 грн./т. Це на 33% дорожче за нинішню ціну від «Такром» у 10 800 грн./т і дорівнює минулорічній ціні від «Сервіс Ойлу» в 14 380 грн./т.

Забезпечення виконання договору в формі грошей чи банківської гарантії складає 5%.

Вартість договору на 13% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 190,05 млн грн.

Конкурентами переможця були згадана «Такром Україна» і ТОВ «Бурізма Сервіс».

Полтавський «Сервіс Ойл» із 2018 року отримав підрядів «Укргазвидобування» на 1,07 млрд грн., а його материнська компанія «Бєлоруснєфть» з 2016 року – на 1,36 млрд грн.

Столичний суперник«Такром Україна» належить киянам Андрію Мельнику і Михайлу Устяннику та компанії «Tacrom services s.r.l.» (Румунія). Румунською «Такрoм Дріллінг Срл» володіє компанія «KATT GmbH» (Німеччина), власниками якої є німці Рольф і Хеннінг Бартельси, австрієць Ніколаус Оппользер і канадець Ральф Коскамп.

Київською компанією «Бурізма Сервіс» через кіпрські офшори «Ділоретіо Холдінгз Лтд», «Гласімо Лімітед» і «Сермінаріа Лімітед» володіють Анна та Каріна Злочевські. Це дочки Миколи Злочевського – біглого ексміністра екології в уряді Азарова та власника газовидобувної групи «Burisma». Директором «Бурізма Сервіс» є Олена Мелашенко.