АМКУ перевіряє законність придбання Корбаном мережі магазинів «Цитрус»
06.05.2021   //  

У відповідь на звернення «Ліги антитрасту» АМКУ повідомив, що розпочав дослідження питання дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час придбання Геннадієм Корбаном мережі магазинів електроніки «Цитрус» та, у разі підтвердження порушення, буде вживати заходів, визначених законодавством.

Дослідження було почато після березневого звернення «Ліги Антитрасту»  щодо розслідування набуття у власність без дозволу відомства Геннадієм Корбаном 50% частки ТОВ «ЗТ-Інвест» (м. Одеса), на яке зареєстровані торговельна марка та логотип мережі «Цитрус» – магазинів гаджетів та аксесуарів у крупних містах України.

«Ліга антитрасту»  надала інформацію, чому ця транзакція може потребувати погодження конкурентного відомства. З високою долею ймовірності обсяг доходу та вартість активів «Цитрусу» та компаній, які контролюються Корбаном, перевищує законодавчі порогові грошові показники, після яких попередній дозвіл АМКУ стає обов’язковим. В ЗМІ Корбан заявив, що «Цитрус» володіє близько 45 % ринку гаджетів.

«Сподіваємось, що АМКУ не загубить дослідження в паперовому коловороті. Адже, у разі підтвердження факту необхідності отримання попереднього дозволу АМКУ Г. Корбану загрожує штраф у розмірі до 5% річного доходу всіх бізнесів, які він контролює», – відмітили у «Лізі антитрасту».