Мерія Павлограда віддала 100 мільйонів на ремонт доріг фавориту, якого підозрювали в крадіжках коштів
30.04.2021   //  

Управління комунального господарства та будівництва Павлоградської міської ради Дніпропетровської області 15 квітня повідомило про намір укласти договір про капремонт внутрішньобудинкової дороги по вул. Будівельна, 30 в м. Павлоград з ТОВ «Євробуд плюс» за 899,9 тис грн. Про це пише Максим Красіков у виданні «Інформатор. Гроші».

За ці гроші старий асфальт замінять на новий. Товщина асфальту складе 4 см.

ТОВ «Євробуд плюс» з села Богуслав Павлоградського району засноване в 2007 р. Фірма неодноразово брала участь у держзакупівлях, і у 2016-2021 рр. виграла майже 1000 тендерів на загальну суму 1,8 млрд грн.

Керівником та бенефіціаром ТОВ «Євробуд плюс» є Карен Антонян. Він позиціонує себе як меценат і благодійник – допомагає місцевій школі, створив і профінансував футбольну команду, яка, правда, проіснувала всього один рік. Він співпрацює з мерією вже більше 12 років. У 2019 р. Антонян навіть отримав від мерії почесну нагороду «За благодійність і меценатство».

Фірма є фігурантом декількох кримінальних проваджень. Так, в серпні 2016 року було відкрито кримінальне провадження про ймовірне завищення вартості будматеріалів фірмою «Євробуд Плюс» на ремонті доріг в Павлоградському районі.

В лютому 2018 р. було відкрито ще одну кримінальну справу, в рамках якої слідчі поліції звернули увагу на підряд, який отримав «Євробуд Плюс». В ході досудового розслідування було встановлено, що ця фірма стала переможцем конкурсу на поточний середній ремонт дороги державного значення Н-12 Краснокутськ-Богодухів. На ділянці км 7 460-км 52 + 288 цієї траси «Євробуд Плюс» покрив новим асфальтом 2,7 км, а гроші компанія отримала за 4 км дороги. При цьому весь частковий ямковий ремонт цієї ділянки виконувався за рахунок місцевого райавтодору.

У ще одному провадженні «Євробуд Плюс» мова йде про невідповідність обсягів виконаних робіт.

Від «Наших грошей»

Закупівлю щодо капремонту внутрішньобудинкової дороги по вул. Будівельна, 30 провели за спрощеною процедурою, «Євробуд Плюс» був єдиним учасником. Очікувана вартість склала 913,5 тис грн., тобто мова йде про економію у 13,7 тис грн. або 1,5%.

Згідно з «Прозорро», у 2016-2021 рр. ТОВ «Євробуд Плюс» отримало від управління комунального господарства та будівництва Павлоградської міської ради 661 замовлення на загальну суму 106,15 млн грн. Причому вартість більшості підрядів не перевищувала 199 тис грн.