Клерки Резніченка турнули Гладковського і дали 43 мільйони на дешевші шкільні «Еталони», ніж торік
29.04.2021   //  

Департамент освіти і науки Дніпропетровської ОДА 26 квітня за результатами тендеру замовив ТОВ «Торговий дім «Еталон Авто» шкільних автобусів на 42,85 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До літа поставлять 26 шкільних автобусів Еталон А08116Ш-0000021 Євро 5 у виконанні 3 виробництва ТОВ «Чернігівський автозавод» у цьому році по 1,65 млн грн. Вони мають 30 місць для 27 школярів молодших, середніх та старших класів і трьох супроводжуючих.

У 2020 році Департамент замовляв їх цій фірмі на 12% дорожче – по 1,84 млн грн., у 2019 році на 1% дорожче – по 1,67 млн грн., а в 2018 році на 5% дорожче – по 1,73 млн грн.

Чернівеччина днями замовила цій фірмі подібні автобуси А08116Ш-0000020 по стільки ж.

Гарантійний строк становить два роки або 100 тис км пробігу, а строк оплати – місяць.

Сума угод на 11% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 48,10 млн грн.

Дві компанії не допустили до нинішніх торгів.  ДочП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна «Компанія «Богдан Моторс» було відхилене через відсутність інформації про кінцевого бенефіціара в Єдиному держреєстрі, листа-згода з проектом договору і довільної довідки про відсутність підстав для відхилення за статтею 17.

ТОВ «Люмікар» не завантажило наказ про призначення уповноваженого з реалізації антикорупційної програми. Фірма вимагала скасувати рішення про відхилення, заявивши, що надала цей документ. Замовник відповів, що вона надала наказ лише про затвердження антикорупційної програми. Таким чином, фраза з наказу «контроль за виконанням наказу залишаю за собою» стосується лише затвердження, а наказу на уповноваженого немає.

Єдиним допущеним конкурентом зі шкільними автобусами Ataman D093S2 виробництва АТ «Черкаський автобус» було ПП «Автомобільна компанія «Укравтоснаб» Сергія Волошенюка, яким керує Олександр Зезюлін. Раніше Зезюлін володів ПП «Укравтоснаб», доки засновницею фірми не стала Ольга Волошенюк – імовірна мати Сергія Волошенюка, прописана з ним за однією адресою. Крім того, його дружина Ірина Волошенюк відома як заступниця начальника управління Головного управління ДПС у Харківській області.

Торік «Еталон Авто» із корпорації «Еталон» очолив рейтинг постачальників шкільних автобусів. Засновником переможця є ТОВ «Бодмін-Україна», яке належить Володимиру Бутку, ТОВ «Логістичний центр І «Еталон», ТОВ «Кирайн» та компанії «Bodmin AG» (Швейцарія) швейцарця Петера Швотцера. Фірмою «ЛЦІ «Еталон» володіє той же Бутко, а «Кирайн» записано на того ж Бутка, «ЛЦІ «Еталон», «Bodmin AG» і «Бодмін-Україна».

А «Чернігівський автозавод» належить «Bodmin AG», «Бодмін-Україна» та ТОВ «ЛЦ «Еталон». Ще «Кирайн» і «Bodmin AG» володіють ПрАТ «Бориспільский автозавод».