Депутат Зе-команди отримав 12 мільйонів на харчі після утворення коаліції мера-«регіонала», ОПЗЖ та «слуг»
28.04.2021   //  

У місті Подільськ (колишній Котовськ) Одеської області депутати від партії «Слуга народу» увійшли в коаліцію з мером, «Опозиційною платформою – За життя», після чого депутат від президентської партії Олег Албанський почав отримувати від міста мільйони на дитяче харчування. Про це пише «Думська».

Зараз розстановка сил в міськраді виглядає наступним чином: «Слуги народу» – 9 мандатів, «ОПЗЖ» – 8, «Євросолідарність» – 6, «Сила і честь» – 5, «За Майбутнє» – 3, «Довіряй ділам» – 3.

Міськрада повністю контролюється 73-річним мером Анатолієм Івановим, який фактично править містом з 1988 року, тобто вже 33 роки. Спочатку він був у Компартії, потім перебував у Партії регіонів і був надійною опорою колишньому нардепу Леоніду Клімову, якому він постійно влаштовував перемоги в Верховну Раду на окрузі, а на минулих виборах мер Іванов йшов як самовисуванець.

Як стверджують місцеві журналісти, щоб Іванов знову став мером, на виборах 2020 р. подільська організація «Слуга народу» фактично була в змові як з Івановим, так і «ОПЗЖ», якою мер негласно керує. Журналісти відзначають, що Іванов купив осередок політичної партії «Сила і честь» і зібрав там групу своїх соратників – колишніх чиновників, регіоналів.

Таким чином Іванов створив коаліцію «ОПЗЖ», «Сила і честь»» і «Слуг народу». Спільно ці політсили мають більшість, ігнорують регламент і приймають потрібні їм проекти.

На першій сесії посада секретаря дісталася представниці «ОПЗЖ» Таїсії Скрипнік, а заступником мера з питань діяльності виконавчих органів влади (соціальні питання) стала Людмила Задорожна. Вона є бухгалтером в бізнесі Олега Албанського – головного в подільській Зе-команді.

В результаті такої співпраці Албанський, чий бізнес пов’язаний з дистрибуцією продуктів харчування і логістикою, отримав в нагороду за підтримку Іванова поставки харчування в школи і дитсадки Подільська.

Від «Наших грошей»

Олег Албанський зареєстрований як фізична особа-підприємець. Згідно з «Прозорро», у 2021 році ФОП Албанський отримав 17 замовлень від управління освіти Подільської міської ради Подільського району Одеської області на постачання різних продуктів харчування на загальну суму 11,94 млн грн. До 2021 року Албанський не отримував підряди від управлінь Подільської міськради.

Загалом у 2018-2021 рр. ФОП Албанський виграв тендерів на загальну суму 18,53 млн грн.