У Труханова без конкурсу віддали фавориту 50 мільйонів на ремонт лікарні
24.04.2021   //  

Управління капітального будівництва Одеської міської ради у кінці березня без конкурсу уклало договір з ТОВ ВКП «Таурус» про капремонт будівлі лікарняного корпусу (літ. Б) КНП «Міська лікарня № 5» Одеської міської ради на 47,41 млн грн. Про це написала Олеся Ланцман з Центру журналістських розслідувань (Миколаїв) з посиланням на «Прозорро».

Капітальний ремонт Одеської міськлікарні № 5, яка знаходить в м. Одеса, Лідерсівський бульвар, 11,  провели як «ковідну» закупівлю.

У 2020 році директора та власника фірми «Таурус» Сергія Зеленюка правоохоронці підозрювали в завищенні цін на будматеріали і привласненні бюджетних коштів.

Наприклад, під час будівництва житлового будинку у селищі Котовського в м. Одеса в акті виконаних робіт було зазначено, що цеглу по 9,1 грн. «Таурус» закупив у ТОВ «Техбілдінг». Слідчі встановили, що «Техбілдінг» купив цю цеглу у ТОВ «Стройсфера груп» по 4,9 грн./шт. На той час власник і директор «Таурусу» Зеленюк був власником і директором «Техбілдінг». Після того, як слідчі встановили, що він сам у себе купив цеглу вдвічі дорожче, Зеленюк вийшов із засновників «Техбілдінг».

Під час обшуку в приміщенні компанії «Таурус» слідчі вилучили документи, які підтвердили, що ці фірми здійснюють спільну господарську діяльність, а директори та засновники цих підприємств  пов’язані особи.

Основним замовником підприємства «Тауру» є Управління капітального будівництва Одеської міськради. За даними Clarity Project, починаючи з 2018 р. управління уклало з фірмою угод на 447,7 млн ​​грн.

Від «Наших грошей»

ТОВ ВКП «Таурус» входить в топ-10 найбільших підрядників структур Одеської міської ради, які отримали замовлення у 2017-2020 рр.