Немає згоди на обробку персональних даних – дискваліфікація з тендеру! Кейс «Конча-Заспи»
21.04.2021   //  

Відсутність згоди на обробку персональних даних від учасників закупівель лідирує в рейтингу підстав для дискваліфікації з торгів попри численні роз’яснення «Ліги Антитрасту» про важливість цього документа.

І це стало причиною того, що ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа» має скасувати тендер на реконструкцію комплексу та будівництво спального корпусу за 255 млн.грн, що призведе до зайвих витрат часу та державних ресурсів.

Пропозиції на тендер подали три компанії: ТОВ «КБК», ТОВ «МТМ – Компаньйон» та ТОВ «Альтіс-Констракшн».

Відсутність згоди на обробку персональних даних була однією з причин відхилення «КБК» замовником, яке той оскаржив у АМКУ. Очікувано, що Колегія визнала відхилення пропозиції правомірним, адже це вимога Закону.

З цієї ж підстави, АМКУ зобов’язав замовника скасувати рішення про допущення до аукціону «Альтіс-Констракшн», в пропозиції якої містяться персональні дані особи без її згоди на використання.

Залишимо за дужками причини, чому замовник в пропозиції одного учасника помилку помітив, а іншого – ні, допустивши тим самим дискримінаційний підхід.

Тому вкотре звертаємо увагу наших підписників на цю типову помилку та радимо внести її в перелік тих, що мають ґрунтовно перевірятися перед завантаженням пропозиції в систему.

Довідково:

ТОВ «Альтіс-Констракшн» входить до складу корпорації «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського, чоловіком дочки якого є Роман Насіров, екскерівник ДФС.

У минулому році «Альтіс-Констракшн» вже вигравав підряд в цього ж замовника на суму майже 700 млн. грн. без зниження ціни на аукціоні. Економія тоді склала лише 0,35%.

Директором та єдиним власником ТОВ «КБК» є Ігор Петрик з Полтавщини. Раніше цією фірмою володіли Кирило Москаленко і ВАТ «Інтерресурси» (нині – ТДВ), контрольоване ним же та його батьком Миколою Москаленком – екс-головою міськвиконкому Кіровограду, відомим як голова Кіровоградської обласної організації партії «Сильна Україна».