Міськрада без тендерів роздала своїм депутатам майже 2 мільйони на ремонт вулиць Виноградова
21.04.2021   //  

Виноградівська міська рада Закарпатської області у квітні уклала чотири угоди з ТОВ «Андозіт» на ремонт доріг загальною вартістю майже 200 тис грн.

Про це пише видання «Голос Карпат».

«Андозіт» зі статутним капіталом в 5 тис грн. було зареєстроване 9 квітня поточного року. А вже 15 квітня Виноградівська міськрада уклала з фірмою три угоди на ремонт вулиць в Оноці. А 19 квітня було укладено ще одну угоду на ремонт вулиці в цьому ж селі.

Всі угод оприлюднені по процедурі звітування, самі договори в «Прозорро» відсутні, їх суми наближені до 50 тис грн.

Заснував «Андозіт» Іван Данко, який на останніх виборах обрався до Виноградівської міської ради від партії «Європейська Солідарність».  У міськраді входить до депутатської групи «За розвиток».

До речі, до цієї ж депгрупи входить і депутат міськради Олександр Лемак з партії «За майбутнє». Його дочка – Олександра Лемак, зареєструвалася ФОП в березні 2021 року і відразу почала отримувати замовлення Виноградівської міськради на ремонт вулиць. На даний момент з нею укладено понадт тридцять угод на допорогові суми загальною вартістю 1,46 млн грн. ЇЇ батько-депутат також цього року отримав один підряд на майже 50 тис грн. Минулого року з ним як ФОП було укладено угод на 1,42 млн грн., основним замовником виступала міськрада.

В усіх випадках конкурентів на тендерах Виноградівської міськради у депутатів та їхніх родичів не було.