Головний слідчий Нацполу – кум Татарова, живе в коштовній квартирі в корупційному ЖК зі «справи Татарова»
21.04.2021   //  

Теща керівника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе є власницею квартири, парковок та господарського приміщення в ЖК «Аристократ» на 5 млн грн. В квартирі мешкає сам Цуцкірідзе, а його теща живе в Кіровоградській області, доходів на покупку житла в центрі столиці вона не мала.

Про це йдеться в матеріалі Данила Мокрика для «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Цуцкірідзе живе в ЖК «Аристократ» в центрі Києва. Цей будинок збудував «Укрбуд» Максима Микитася на землі Нацгвардії, яка мала отримати тут 20% готових квартир. Але квартири нацгвардійцям віддали в іншому ЖК – на околиці столиці. За версією слідства Національного антикорупційного бюро, збитки від оборудки склали понад 100 млн грн. В грудні 2020-го НАБУ повідомило підозру заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову, який на момент оборудки з ЖК «Аристократ» очолював юрвідділ «Укрбуду» і якого підозрювали у причетності до надання неправомірної вигоди за забезпечення потрібної експертної оцінки по обміну квартир в «Аристократі». На момент оборудки Татаров і Цуцкірідзе також разом писали книжки про тероризм та масові заворушення:

Саме в цьому ЖК Цуцкірідзе декларує квартиру площею 145 кв м, але записана вона на тещу  – Людмилу Залужну. Квартиру вона отримала відразу після оборудки Нацгвардії і «Укрбуда».

За інформацією джерел програми, в травні 2018 вона отримала квартиру з 30% знижкою – за 3,68 млн грн. Нині такі квартири коштують понад сім мільйонів.

В жовтні 2018 року Залужна купила в цьому ЖК господарське приміщення на 700 тис грн. А ще через рік придбала два машиномісця майже за мільйон.

Загалом теща керівника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе купила в корупційному житловому комплексі чотири об’єкта на загальну суму в понад п’ять мільйонів гривень.

Людмила Залужна не займається бізнесом і не веде підприємницьку діяльність, прописана в Кіровоградській області. Спілкуватися з журналістом вона відмовилася.

Президент «Укрбуд» Максим Микитась свідчив, що керівник юрвідділу компанії Олег Татаров домовився з експертом МВС про «правильну» експертну експертизу. Микитась дав свідчення на Татарова, показав телефонні переписки і сплатив державі 50 млн грн. відшкодування збитків і вийшов з СІЗО.

Наприкінці минулого року Нацполіція опублікувала відео про викрадання юриста «Укрбуд», де замовником було вказано Микитася. Йому було повідомлено про підозру в розпал справи Татарова, в якій Микитась співпрацював з НАБУ.

Слідство Нацполу відправляє Микитася в СІЗО. Адвокати Микитася заявили про фальсифікацію Нацполіцією справи в інтересах Татарова. Адвокати кажуть, що Татаров і головний слідчий Нацполу Цуцкірідзе земляки ,знайомі з дитинства та мають спільні наукові праці. В суді прокурори визнали сфальшованість частини доказів, а Микитась вийшов з СІЗО лише в березні – коли закінчилися строки розслідування в справі Татарова. Після виходу з СІЗО Микитась відкликав своє клопотання повернути «справу Татарова» в НАБУ. Нині «справа Татарова» фактично знищена.

Сам Цуцкірідзе письмово пояснив, що його теща в 2014-2015 роках вклалася в квартиру в іншому будинку «Укрбуду» в центрі Києва, потім нібито вигідно продала її – і отримані кошти інвестувала в нерухомість в ЖК «Аристократ».

Пояснень походження коштів на первинне придбання дорогої нерухомості в центрі Києва журналісти так і не отримали.