Фірма з власником із корупційної справи відремонтує Держпром з націнкою на плитку в півтора рази
21.04.2021   //  

Обласне комунальне ВЕП «Держпром» (Харків) 19 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Фасад-Сервіс» щодо облаштування оглядового майданчика вартістю 4,87 млн грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані «Прозорро».

Замовлено ремонт (реставрацію) покрівлі та приміщень для оглядового майданчика в шостому під’їзді 12 поверху пам’ятки архітектури національного значення (охоронний №200031) Будинку Держпром.

Зокрема, скляна конструкція огородження буде коштувати 152 тис. грн., бінокль оглядовий – 70 тис. грн.

Для оглядового майданчика збираються купувати керамогранітну плитку за ціною 1870-2223 грн./кв.м. Для порівняння – у магазині «Епіцентр» найдорожча плитка такого формату – 1300 грн./кв.м – у півтора рази дешевше, ніж планують купувати для «Держпрому».

Тож лише на закупівлі керамограниту переплата може скласти сотні тисяч гривень.

Засновником ПП «Фасад-Сервіс» є Назар Ковтун, директором – Олександр Свідро.

Назар Ковтун є обвинуваченим у справі привласнення бюджетних коштів під час реконструкції майнового комплексу Харківського центру професійно-технічної освіти у Дергачах Харківської області.

Від «Наших грошей»

Єдиним конкурентом «Фасад-Сервіс» на тендері було ТОВ «Добробудъ» Анатолія Книгіна  з дорожчою на 0,4% пропозицією. За даними «Прозорро», з 2018 року «ФасадСервіс» уклало угод на 685,56 млн грн. З них на 86,54 млн грн. – з Обласним комунальним ВЕП «Держпром», в основному на ремонт будівлі.