Мерія віддала 3,5 мільйона на догляд за дендропарком оточенню заммера
19.04.2021   //  

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міськради 22 березня замовив ФОП Гассан Олексій Анатолійович догляд за об’єктом благоустрою зеленого господарства: територія дендропарку «Дружба», розташованого в Корабельному районі Миколаєва, за 3,39 млн грн. Про це пише «Преступности.NET» з посиланням на «Прозорро».

Торги оголошувалися з очікуваною вартістю 4,07 млн грн. Взяти участь вирішили два підприємця: ФОП Іван Негура і ФОП Гассан. Перший спочатку вийшов на торги з пропозицією в 3,86 млн грн., але в ході аукціону знизив ціну до 3,39 млн грн. Другий запропонував за свої послуги 3,39 млн грн. і в ході аукціону вартість не міняв.

Спочатку договір збиралися укласти з ФОП Негура, але пропозицію відхилили, тому що він не виконав вимог тендерної документації та не надав низки необхідних документів. Тому переможцем визнали ФОП Олексій Гассан і уклали з ним договір.

Згідно з тендерною документацією, доглядати за дендропарком потрібно протягом 2021 року, а саме: очищати територію парку від сміття, опалого листя, снігу, доглядати і поливати дерева, чагарники, багаторічні квіти, дивитися за газонами.

В грудні 2020 р. Департамент ЖКГ вже оголошував аналогічний тендер. На нього тоді подалися також два учасники: ТОВ «Південьагрохімсервіс» та ФОП Олексій Гассан, але їх пропозиції були відхилені.

ФОП Олексій Гассан зареєстрований в листопаді 2020 року в центрі Миколаєва. Він встиг взяти участь в 6 закупівлях від Інгульської і Корабельної адміністрації, а також ДЖКГ. Переміг в трьох на загальну суму 6,1 млн грн.

Гассан раніше був співробітником фірми «Ділові рішення». У той час, коли Гассан працював в цій фірмі, її власником був теперішній заступник міського голови Миколаєва Сергій Коренєв. Коли ж Коренєв став директором ДЖКГ, то передав всі права на фірму тестю – Петру Паршенку.

Мати Олексія Гассана Валентина Гассан працює заступником начальника відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міськради.

ФОП Негура брав участь в 45 закупівлях. Переможцем є в 16 з них на загальну суму в 22,2 млн грн., левову частку цих грошей він отримує від Департаменту ЖКГ, інші договори укладені з адміністрацією Заводського району.