«Медведчуківці» та KLO розділили 60 мільйонів на дизпаливо для «Київпастрансу»
16.04.2021   //  

КП «Київпастранс» Київради 24 і 26 березня за результатами тендеру уклало три угоди про закупівлю дизельного палива на загальну суму 59,86 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Загалом комунальники замовили на поточний рік 2,79 млн л дизпалива із поставкою наливом у автомобільний транспорт із резервуарів нафтобази по 21,47-21,49 грн./л.

За даними видання «EnKorr», в Україні середня ринкова ціна на дрібнооптові партії дизпалива на дату аукціону 5 березня становила 22,51 грн./л. Це на 5% дорожче.

  • ТОВ «Глуско Україна» за 19,97 млн грн. поставить 929 тис л дизелю по 21,49 грн./л.

Фірма подала документи якості на дизпаливо виробництва ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод» (Білорусь) та АТ «Укртатнафта» Ігоря Коломойського.

Київська «Глуско Україна» належить швейцарській «Глуско Енерджі» («Glusco energy SA») ізраїльського бізнесмена Нісана Моісєєва, котрий є другом Віктора Медведчука – нардепа і голови політради партії «ОПЗЖ», кума президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, в лютому РНБОУ ввела санкції проти Медведчука та його оточення. Після цього Вищий антикорсуд арештував частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Власником цієї «труби» є ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», що було пов’язане з угрупуванням Медведчука, а нині переписане на білоруський «Нафтобітумний завод» Миколи Вороб’я, який перебуває під санкціями ЄС за придушення протестів в Білорусі.

  • ТОВ «Глобал Сейл» отримає 19,95 млн грн. за постачання 929 тис л дизпалива виробництва «Мозирського НПЗ» та АТ «Орлен Летува» (Литва) по 21,48 грн./л.

«Глобал Сейл» із Вишневого належить директорці Аурелії Маліковій з Києва та, судячи з електронної пошти global_sale_zvit@klo.ua і даних «EnKorr», входить у структуру «KLO».

  • ТОВ «Фрагрант» заплатять 19,94 млн грн. за 929 тис л дизпалива по 21,47 грн./л.

Фірма не подала документи якості, проте їх надання вимагалось уже при поставці товару.

За одним з аналогічних договорів вона поставляла ТОВ «Татойл» дизель виробництва АТ «Новокуйбишевський нафтопереробний завод» (Росія) саме через вищезгадану «трубу».

Засновником фірми, створеної в 2019 році  Києві, є Світлана Жадобко, а директором – Павло Івасів. «EnKorr» називає її близькою до «Wexler Group» з орбіти Медведчука.

Сума договорів лише на 0,3% нижча за очікувану вартість закупівлі у 60,06 млн грн.

Переможці змагалися лише між собою, причому ніхто не знижував ціну на аукціонах.

Паливо оплачуватимуть протягом 60 робочих днів (майже три місяці) після поставки.

Четвертий лот тендеру відмінили, бо на торги за ним прийшло менше двох учасників.