АМКУ скасував відміну тендеру на ремонт дороги, яку Замовник передумав ремонтувати через «більш значущі дороги»
16.04.2021   //  

31 березня Адміністративна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Департамент розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації скасувати рішення про відміну тендеру з капітального ремонту дороги місцевого значення С050125 обхід с.м.т. Олександрівки на ділянці км 0+000 – км 4+200 очікуваною вартістю 62,94 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Таке рішення АМКУ прийняв за скаргою ТОВ «Євробуд Плюс». У скарзі вказано, що пропозицію компанії на аукціоні Замовник мав визначити переможною, натомість він скасував торги через відсутність подальшої потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг.

«Скаржник вбачає в діях тендерного комітету політичну або корупційну складову, оскільки жодних законних підстав для відміни тендеру немає, а додержання процедури закупівлі є запорукою забезпечення потреб держави, територіальних громад та об’єднаних територіальних громад», – вказано у скарзі.

Департамент вказав, що через скорочення бюджетного фінансування вирішив виділити кошти на «більш значущі об’єкти транспортної інфраструктури області».

«Замовник, посилаючись на Закон та Бюджетний кодекс України, зазначає, що, враховуючи дефіцит бюджетних коштів, чисельні звернення громадян селища Торецький та м. Дружківка щодо проведення заходів з ремонту  автомобільної дороги О0523 Костянтинівка-Дружківка, беручи до уваги той факт, що Департаментом оголошено закупівлю робіт з реконструкції мосту, який знаходиться на тій же автомобільній дорозі, тендерним комітетом прийнято рішення про скасування тендеру на закупівлю робіт на Об’єкті. Після чого прийнято рішення про перерозподіл коштів та спрямування їх на капітальний ремонт автомобільної дороги О0523 Костянтинівка-Дружківка, а також штучної споруди на неї», – вказано у скарзі.

При цьому Замовник направив листа Укравтодору на погодження уточненого переліку об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту уже після призначення дня розгляду скарги Антимонопольним комітетом – 18 березня. І Укравтодор погодив такі зміни.

Антимонопольний комітет погодився, що Замовник скасував тендер неправомірно, й зобов’язав скасувати це рішення.

Власником ТОВ «Євробуд Плюс» є дніпрянин Карен Антонян. Підписанткою, окрім нього, є Тетяна Дорохова.