Трипільська ТЕС за 39 мільйонів переведе блок з антрациту від терористів на українське вугілля
15.04.2021   //  

Трипільська теплова електрична станція (м. Українка, Обухівський р-н, Київська обл.) ПАТ «Центренерго» 5 квітня за результатами тендеру замовила ТОВ «Спецтермомонтаж-Енерго» роботи вартістю 39,33 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року компанія має виконати технічне переоснащення котлоагрегату ст. №1 Трипільської ТЕС для переходу з антрациту марки АШ, який в Україні добувають тільки на окупованих територіях, на вугілля газових марок Г і ДГ. Торік у неї купили обладнання для цих робіт за 65,00 млн грн. Нині гарантійний строк на роботи становить півтора року.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, 224 тис грн. відведено на сталеві електрозварні прямошовні та спіральношовні труби з опором розриву не менше 38 кгс/кв. мм діаметром 530х9 коштують 4 667 грн./м. У перерахунку через густину сталі це складає близько 41 тис грн./т. Днями Регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» замовив для реконструкції каналу такі труби 530х8 із трохи тоншими стінками у 2,5 раза дешевше – по 15 тис грн./т. Раніше, у 2018 році Дніпровська міськрада замовляла такі труби 530х8 по 37 тис грн./т, а будівельники «Меморіалу жертв Голодомору» – по 26-28 тис грн./т.

Пісок, опалубка, бетон, розчин і цегла, на які піде небагато коштів, відповідають ринку.

Переможна пропозиція «СТМ-Енерго» на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Сілоджик Груп» директора Вадима Денисова і Дениса Федосенка. У 2017-2018 роках воно було субпідрядником-партнером виробника системи контролю та керування під час переоснащення компанією «СТМ-Енерго» іншого котлоагрегату ст. №4 Трипільської ТЕС. Тепер суперник підтвердив цим, що має досвід.

Столичним «СТМ-Енерго» володіє та керує Андрій Онупрієнко з Харківщини. У травні 2016 року, перш ніж стати засновником і директором фірми, на той час тридцятилітній Андрій Онупрієнко шукав роботу в Києві з готовністю переїхати до Львова, Одеси чи інших країн. У якості досвіду роботи він писав про працю провідним інженером у фірмі «Duglas Alliance Ltd.» (про скандальне будівництво фірмою, пов’язаною з Юрієм Бойком, гідроелектростанції в Екваторіальній Гвінеї писав «Цензор.нет»). До цього два роки працював у харківському ТОВ «Луч», а з 2008 по 2011 – у ПАТ «Укргідропроект».

За даними системи «YouControl», у 2016 році засновником і директором «СТМ-Енерго» був Євген Кузнецов, а в 2013 році цією компанією керували Віталій Турлак та Олег Янковский. При директорі Турлаку засновником був запорожець Роман Степанов.

Із 2015 року переможець натендерив 639,44 млн грн., з яких найбільше в Трипільської ТЕС та ДСП «Центральне підприємство з поводженням з радіоактивними відходами».