«Київводоканал» за чверть мільярда заправився в «ОККО» дешевше від роздрібних цін
15.04.2021   //  

ПрАТ «АК «Київводоканал» 12 квітня за результатами тендеру замовило ПП «ОККО Контракт» пального на 266,92 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Різне паливо за смарт-картками поставлятимуть до кінця 2023 року, тобто протягом двох років і восьми з половиною місяців. У тому числі 360 тис л бензину А-95-Євро5-Е5 ТМ «Pulls» замовили по 26,40 грн./л, а 1,12 млн л бензину А-95-Євро5-Е5 – по 25,80 грн./л.

За даними видання «EnKorr», на дату підписання договору 12 квітня середня роздрібна ціна бензину А-95 в Україні складала 28,58 грн./л. Це відповідно на 8% і 11% дорожче.

Крім того, водоканал замовив 2,07 млн л бензину А-92-Євро5-Е5 за ціною 24,84 грн./л.

Того ж дня АТ «Укрпошта» замовило його іншій фірмі майже по стільки – 24,78 грн./л.

Також водоканал замовив 6,69 млн л зимового дизельного палива ДП-З-Євро5-В0 по 23,34 грн./л та 1,00 млн л арктичного дизельного палива ДП-Арк-Євро5-В0 по 21,00 грн./л.

Як пише «EnKorr», на дату підписання договору 12 квітня середня роздрібна ціна дизелю (сезонного) в Україні складала 28,25 грн./л. Це відповідно на 21% і 33% дорожче.

Переможець приніс документи якості на продукцію «Мозирського НПЗ» (Білорусь).

Вартість договору на 12% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 302,81 млн грн.

Засновником столичного переможця «ОККО Контракт» на чолі із Сергієм Стоянським є львівське ПАТ «Концерн Галнафтогаз», акціонерами якого є кіпрські фірм «GNG Retail Public Limited» і «Wadless Holdings Limited». Кінцевим бенефіціаром є Віталій Антонов.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Глуско-Карт Україна» із ціною, яка була трохи нижчою від очікуваної вартості, причому не знижував ціну під час аукціону.

Суперник на чолі з Володимиром Бойчуком належить кіпрським компаніям «Глуско Енерджі Лімітед» і «Глуско Енерджі Менеджмент Компані Лімітед». Його кінцевим бенефіціаром вказаний ізраїльський бізнесмен Нісан Моісєєв, котрий проживає у Швейцарії. Це друг Віктора Медведчука – кума президента Росії Володимира Путіна, колишнього представника України в Мінській тристоронній контактній групі.

Нагадаємо, в лютому РНБОУ ввела санкції проти Медведчука та його оточення. Після цього Вищий антикорсуд арештував частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Власником цієї «труби» є ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», що було пов’язане з угрупуванням Медведчука, а нині переписане на білоруський «Нафтобітумний завод» Миколи Вороб’я, який перебуває під санкціями ЄС за придушення протестів в Білорусі.