Суддя роками декларує триповерховий «недобуд» під Києвом, щоб зберегти службову квартиру в столиці
13.04.2021   //  

Суддя Київського апеляційного суду Тетяна Невідома з2015 року декларує як недобудований коштовний маєток під Києвом.

Про це йдеться матеріалі проекту ProSud.

Тетяна Невідома почала працювати суді Харкова ще в 1990 році, а в 1999-му була переведена до Києва. З 2002 року її родина користується квартирою, наданою їм Шевченківською райдержадміністрацією міста Києва. Житло площею 135 кв. м за останньою оцінкою коштує 374 тисячі гривень і, мабуть, розташоване по вулиці Єреванській 30. У цій же квартирі донині прописані батьки судді: Вожова Надія та Вожов Олексій, які до отримання житла мешкали в Харкові. Вірогідно, їх переселили, аби отримати побільше квадратних метрів як для «великої сім’ї».

З 2015 року суддя декларує начебто недобудований будинок у с. Крушинка під Києвом. В декларації за 2020 рік вона також вказала його як незавершений. Це дорогий маєток, який ззовні має завершений вигляд. Крім того, на подвір’ї наявні власний басейн і професійно облаштоване озеленення.

З карт Google Earth видно, що будівництво розпочалось як мінімум у 2010 році, і з 2016 року вигляд будинку не змінюється. Швидше за все, його просто не вводять в експлуатацію, щоб не платити податки на нерухомість. Ще це дозволяє судді не вказувати метраж будинку та його вартість, що перешкоджає встановити відповідність витрат родини судді з їхніми офіційними заробітками. Однак його зовнішній вигляд свідчить, що витрати на його будівництво були доволі значними. А оскільки почалось будівництво  2010-го, коли у службовців зарплата не була такою високою, то питання до джерел їхнього походження однозначно виникають.

Крім того, суддя недобудованою вказала ще і квартиру в Києві площею 65 кв м.

За підсумками 2020 зарплата судді Невідомої склала 2,19 млн. Її чоловік Василь Невідомий на роботі в Рахунковій палаті заробив 2,11 млн грн.

Тетяна Невідома входить до складу Ради суддів України – найвищий орган суддівського самоврядування, що має повноваження на вибори, зокрема, Вищої ради правосуддя.