Павлоградські комунальники за паливо віддали 30 мільйонів чоловіку бухгалтера з міськради
13.04.2021   //  

Комунальне підприємство «Затишне місто» Павлоградської міської ради Дніпропетровської області за останні чотири роки замовило паливо ТОВ «Нафтаторг» на загальну суму 31,8 млн грн. Про це написав Максим Красіков у виданні «Інформатор. Гроші».

«Можливо, секрет простий – директор фірми Андрій Дворниченко є чоловіком бухгалтера фінансового управління міськради Павлограда Юлії Дворниченко», – написало видання.

Фірма є фігурантом декількох кримінальних справ. Перше кримінальне провадження було відкрито в 2019 році і слухалася в Павлоградському міськрайонному суді. Так, в результаті перевірки правоохоронці з’ясували, що дизпаливо, яке постачається фірмою в 2018 році для КП «Затишне місто», не відповідає стандартам ДСТУ.

Крім того, Державне бюро розслідувань підозрює, що ТОВ «Нафтаторг» і ще кілька компаній в змові з податківцями вели фіктивну діяльність, ухилялися від сплати податків, заволодівали бюджетними грошима корупційним шляхом.

Ще в 2019 році податківці підозрювали, що ТОВ «Нафтаторг» ухилилося від сплати податків за 2015-2018 році на суму 2,9 млн грн. Але Павлоградський міськрайонний суд встав на сторону продавців бензину і визнав неправоту податкової.

Від «Наших грошей»

Засновниками ТОВ «Нафтаторг» є Роман Приходько, Галина та Юрій Дмитриченки.