Команда Резніченка купила сміттєвози, яки розбиватимуть дороги Дніпра
13.04.2021   //  

Наприкінці січня цього року Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА оголосив тендер на закупівлю спецтехніки на 100 млн.грн і прописав умови так, що лише дві фірми, ТОВ «Укрспецтехінвест» та ТОВ «Сучасні вантажівки», змогли взяти участь. Про це повідомила «Ліга антитрасту».

Ці дві компанії вже брали участь в 60 тендерах у 2017-2019 роках. А у 2018 році переможець цього тендеру ТОВ «Укрспецтехінвест» переміг у закупівлях того ж замовника на 200 млн грн. зі своїм незмінним конкурентом – ТОВ «Сучасні вантажівки». Між собою вони зазвичай не конкурують, однак коли з’являються інші учасники – то економія для держави може становити до 20%.

Стоп-умовою для інших учасників стало вказання повної маси з навісним обладнанням не менше 34 000 кг та вантажопідйомність, не менше 24 000 кг. Ці вимоги замовника перевищують значення, які прописані законодавством для автомобілів на міських дорогах, де і планується використовувати спецтехніку.

«Дивно, що в час, коли держава витрачає мільярди гривень на відновлення доріг – замовник прописує вимоги, які призведуть до їхнього руйнування. Окрім того, що на такій «важкій» спецтехніці пересуватися дорогами міста заборонено, завищені вимоги щодо вантажопідйомності та повної маси вони – є ще й дискримінаційними. В інших компаній ці показники нижчі, в тому числі, через необхідність відповідати встановленим державою нормативам по навантаженню», – відмітили у «Лізі антитрасту».

Колегія АМКУ «закрила на це очі», бо формально правило двох виробників виконано – два учасники є. Це і стало причиною відмови у задоволенні скарги ПП «Торговий дім «МАЗ», в якій він просив зменшити вантажопідйомність, щоб він мав змогу позмагатися на аукціоні за перемогу.