Міськрада придбає мінівен Opel Zafira за 1,4 мільйона у фірми екс-депутата
12.04.2021   //  

Виконавчий комітет Бродівської міської ради придбає автомобіль Opel Zafira Life L2 за 1,4 млн грн у ТОВ «Ілта Львів». Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на «Прозорро».

Чиновники отримають сірий восьмимісний пасажирський мінівен 2021 року випуску комплектації «Enjoy». На офіційному сайті компанії-продавця вартість такої моделі починається від 1,3 млн грн. Замовлена виконкомом машина має шкіряне оздоблення керма, до її комплектації входить круїз-контроль з обмежувачем швидкості та система кріплення дитячих автокрісел на другому та третьому ряді сидінь.

Начальник відділу економіки та публічних закупівель Бродівської міської ради Богдан Сторожинський пояснив редакції, що потреба в пасажирському автомобілі виникала через утворення Бродівської об’єднаної територіальної громади. До неї належать понад 50 населених пунктів, новостворена громада займає 643 квадратних кілометрів.

Він також розповів, що вимогу про наявність кріплень для дитячих автокрісел в тендерній документації прописали через можливе перевезення дітей.

Львівська компанія «Ілта Львів» зареєстрована 1994 року. Спеціалізується на продажі автомобілів та має відповідний центр на вул. Городоцькій, 288 у Львові. Кінцевими бенефіціарами підприємства є Данило Ярема, Ірина Цеголко, Павло Ярема, Роман Маркович, Андрій Волинець та Олександра Волошиновська.

Як раніше зазначили «НГ. Львів», співвласник компанії Данило Ярема був депутатом Львівської обласної ради від «Нашої України» протягом 2006-2010 років. Інша співвласниця Ірина Цеголко є дружиною представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Львівській області Петра Цеголка.

Протягом 2020-2021 років компанія отримала державних замовлень на 167 млн грн, враховуючи поточну угоду.

Від «Наших грошей»

На торгах єдиним конкурентом переможця було хмельницьке ПП – Автоцентр «Лига» Григорія Галкіна, яке запропонувало на 1,5 тис грн. більшу суму. Фірми не торгувалися під час аукціону.

У «Прозорро» Депутат Бродівської міськради Ольга Кравчук звернулися до Держаудитслужби. У зверненні вона зазначила, що замовник неправомірно прийняв рішення про оголошення переможцем учасника, який не виконав умов тендерної документації. Зокрема, не надав довідку про відсутність/незалучення субпідряду. Окрім того, учасник не надав банківський документ. Він надав платіжку, на якій немає ані печатки банку, ані підпису банківського працівника. Учасник просто завірив її своєю печаткою.

«Учасник-переможець завантажив файли, а не документи, які не можливо відкрити/прочитати за допомогою електронного сервісу закупівель», – також зазначила депутат.

Відповідь Держаудитслужба не надала.