Депутати без аукціону віддали півгектара комунальникам, які практикують передачу землі забудовникам
11.04.2021   //  

Черкаська міська рада на сесії 8 квітня прийняла рішення про  надання комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» у постійне користування земельної ділянки площею 0,60 га.

Про це пише видання «18 000».

Ділянка знаходиться в Черкасах за адресою вулиця Героїв Дніпра, 4.

Ця ділянка розташована поряд із вже зведеним житловим комплексом «Сімейний Люкс», а також новобудом «Сіті парк». Обидва комплекси пов’язані із забудовниками з міста Хмельницького, чиї інтереси на місцевому рівні фронтує депутат обласної ради та давній соратник міського голови Анатолія Бондаренка Михайло Мушієк.

Голосування за проект рішення відбувалося двічі, з першого разу депутатам забракло голосів.

У коментарі вианню секретар міської ради Юрій Тренкін розповів, що підтримав відповідне рішення нібито через те, що у нього є сумнів, що департамент архітектури та містобудування зможе належним чином та у належний спосіб провести прозорий аукціон із продажу цієї земельної ділянки.

Разом з тим, відповідно до чинного законодавства, комунальні підприємства можуть передавати земельні ділянки у користування іншим особам без проведення земельних торгів, чим вже неодноразово користувалися у КП «Черкасиінвестбуд», за допомогою якого відбувалосявідчуження земельних ділянок на користь приватних структур.