Нечужа підслідному підряднику фірма взяла 36 мільйонів на канал у Чорне море з Тилігульського лиману
09.04.2021   //  

Регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» Одеської обласної ради 2 квітня за результатами тендеру замовив ТОВ «Білд Констракшн Груп» реконструкцію каналу (друге коригування) за 36,01 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року мають реконструювати пересихаючий з’єднувальний канал між Тилігульським лиманом і Чорним морем у Лиманському районі. Виконають земляні роботи і заглиблення шпунта, влаштують наносозатримуючу споруду, водопропускні споруди, шлюз-регулятор із рибозатримуючим пристроєм, захист інженерних мереж.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни гарячекатаної арматурної сталі, деревини, бетону та асфальтобетону відповідають ринку та іншим тендерам.

Сталеві електрозварні прямошовні та спіральношовні труби з опором розриву не менше 38 кгс/кв. мм діаметром 530х8 коштують 1 552 грн./м. У перерахунку через густину сталі це складає близько 15 170 грн./т, що доволі дешево на тлі інших тендерів минулих років.

Вартість договору на 7% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 38,57 млн грн.

ТОВ «Будмонтажсервіс I» скаржилось замовнику на нестачу інформації про матеріали і вироби, необхідні для низки робіт. Фірма вимагала оприлюднити у «Прозорро» робочий проект і кошторисний файл із нульовими цінами. Замовник відповів, що надав достатньо інформації, а з робочим проектом можна ознайомитись за його адресою в Доброславі.

Із цього ж приводу ГО «Інвалідів «Щит» подала звернення в ДАСУ. Ще вона заявила, що вимога завіреного виробником технічного паспорта на плавучий землесосний дизельний снаряд була забаганкою замовника. На думку організації, це дискримінувало учасників.

ТОВ «Укргазифікація Південь» пропонувало дещо нижчу ціну. Його відхилили, бо воно не мало плавучого землесосного дизельного снаряда і не завантажило кілька документів.

Дорожчим конкурентом було доброславське ТОВ «Одесінтерм Плюс», засновником та директором якого є одесит Валерій Дмитрович Мішаглі. За даними «YouControl», до 2020 року його партнером по цій фірмі також був Юрій Володимирович Мішаглі з Одещини.

Одеською «Білд Констракшн Груп» володіє та керує Олег Прохорович.  До 2019 року її засновником був Сергій Єштокін, а директором – Сергій Чігідін. Свого часу Прохорович володів і керував ТОВ «Талісман Строй», яке було пов’язане з фірмою «Укргазифікація Південь». А саме мало юридичну адресу в Визирці в одному будинку з ТОВ «Епт Пласт», співзасновником якого тоді був директор «Укргазифікація Південь» Ігор Єрьоменко.

У 2016 році «Укргазифікація Південь» виграла у «Талісман Строй» перший тендер щодо цього каналу за 58,22 млн грн. У 2018 році вона виграла в нього підряд ще на 37,46 млн грн., але цьогоріч угоду розірвали в односторонньому порядку з оплатою 12,40 млн грн.

СБУ підозрює, що директор «Укргазифікація Південь» підписав недостовірні дані в актах виконаних робіт щодо цієї реконструкції та заволодів 2,01 млн грн. бюджетних коштів.

Директор «Укргазифікація Південь» Ігор Єрьоменко був депутатом Одеської облради від Партії регіонів та від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Засновниками фірми є члени його родини Олександра Єрьоменко, Сергій Єрьоменко і Володимир Єрьоменко.