Фірму брата конкурента Садового підозрюють у заволодінні 2 млн на ремонті доріг
07.04.2021   //  

Службових осіб ТОВ «Добрі дороги» підозрюють у заволодінні 2 млн грн. на ремонті доріг у Великому Любіні та Бартатові Львівської області. Про це написала Вікторія Ейсмунт у «Zaxid.Net».

Як повідомили у Львівській обласній прокуратурі, у 2018-2019 роках підприємство виграло тендери на капітальні ремонти доріг у Великому Любіні та Бартатові, що у Городоцькому районі. Роботи у повному обсязі не виконали, однак керівник фірми вніс фіктивні відомості у акти приймання виконаних будівельних робіт. Це дозволи йому отримати гроші, виділені на ремонт.

Унаслідок махінацій керівник фірми незаконно заволодів майже 2 млн грн. коштів місцевих бюджетів.

Наразі правоохоронці проводять обшуки за місцем проживання підозрюваного та виявляє інших можливо причетних до шахрайства осіб.

У прокуратурі не повідомляють назви компанії, втім, згідно з Prozorro, у 2018-2019 роках угоди про ремонт доріг у Великому Любіні та Бартатові укладали з ТОВ «Добрі Дороги».

Компанія зареєстрована у селі Завидче Радехівського району. Її керівником вказаний Орест Половинко, а власниками є Марія Брезіцька та Роман Брезіцький (через ТОВ «Консалт Девелоп»). Роман Брезіцький є братом Назарія Брезіцького, кандидата на посаду голови Львівської ОТГ, засновника ГО «Ідея міста». Сім’я Брезіцьких відома кількома будівельними скандалами у Львові.

Від «Наших грошей»:

Згідно з ухвалою Галицького райсуду м. Львова, правоохоронці вважають, що службові особи органів місцевого самоврядування області та інших держорганів і установ за попередньою змовою зі службовцями ТОВ «Простір інженіринг» та «Добрі дороги», зловживаючи службовим становищем, заволоділи бюджетними коштами під час проведення будівельних робіт по об`єктах:

  • «Капремонт дороги по вул.С. Бандери в смт.Великий Любінь Городоцького району» («Добрі дороги», 1,48 млн грн.)
  • «Капремонт дороги по вул. О.Кобилянської в смт. Щирець Пустомитівського району» («Добрі дороги», 1,17 млн грн.)
  • «Капремонт дороги по вул. Верхня с.Бартатів Городоцького району» («Добрі дороги», 3,74 млн грн.)
  • «Капремонт дороги по вул. Лісна у м. Рудки Самбірського району» («Добрі дороги», 1,49 млн)
  • «Капремонт спортмайданчика СЗШ №22 ім. В. Стефаника на вул. Хімічній, 7 у м. Львові» («Добрі дороги», 433 тис грн.)
  • «Капремонт автодороги місцевого значення С140335 Думанів Суховоля на ділянці км 0+920 км 1+420 в с. Суховоля Городоцького р-ну» («Добрі дороги», 4,62 млн грн.).

Службовці внесли до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості. Фірмам були перераховані кошти, які були розподілені між учасниками злочинної схеми.

Власником ТОВ «Простір інженіринг»з смт. Славське також є Роман Брезіцький (разом з Богданом Пронівим).