Фірма депутата з порушеннями збудує супермаркет біля автовокзалу
07.04.2021   //  

Одним з власників ТОВ Виробничо-комерційне підприємство «Алекта», яка має намір побудувати супермаркет на території зеленої зони біля миколаївського автовокзалу, є депутат Миколаївської районної ради від партії «Опозиційна платформа – За життя» Сергій Чорний. Про це пише Оксана Орсач у Центрі журналістських розслідувань (Миколаїв).

В управлінні екології Департаменту житлово-комунального господарства вже видали «Алекта» дозвіл на знесення 68 дерев по вул. Чигрина для підготовки території під будівництво супермаркету. При цьому тільки 11 дерев знаходяться в незадовільному стані.

Акт обстеження зелених насаджень від 22 грудня 2020 р. підписала заступник начальника управління екології Департаменту ЖКГ Тетяна Скибицька. Однак у громадській організації «Місто сонця» повідомляють, що обстежити дерева для видалення можна тільки тоді, коли на них є листя.

Крім того, у громадськості виникли питання з приводу законності початку будівництва. У 2020 році забудовнику була продовжена оренда комунальних земельних ділянок, але з цільовим призначенням під розміщення МАФів, а не під будівництво. Також на момент початку будівельних робіт не був готовий проєкт об’єкту. А в дозвільних документах вказана в два рази більша площа забудови, ніж орендує компанія «Алекта».

При цьому, згідно з Генпланом та планом зонування, супермаркет хочуть побудувати на території зовнішнього транспорту, де забороняється будівництво торгових об’єктів.

Депутат Миколаївської райради Сергій Чорний вказав в декларації за 2020 рік, що володіє 25% корпоративних прав ТОВ ВКП «Алекта». Стільки ж належить Світлані Самоуковой – дружині екс-глави Очаківської райдержадміністрації Сергія Самоукова, проте в його декларації це не відображалося.

Також власником і директором фірми вказано Миколу Павлюченко. Людина з таким же ПІБ в минулому році балотувалася від партії «ОПЗЖ» в депутати Очаківської міськради, а раніше Павлюченко був помічником екс-нардепа Бориса Козиря.

Компанії «Алекта» також належить в Очакові готельний комплекс «Пілігрим».