Служба здоров’я докинула «порошенківцю» 56 мільйонів на ремонт офісу на Почайні
06.04.2021   //  

Національна служба здоров’я України 1 квітня уклала угоду з ТОВ «Саті-Нова Союз» про додаткові роботи з капітального ремонту офісу в Оболонському районі Києва на 55,89 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У червні 2019 року ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Мега-Буд» виграло тендер на капремонт чотири-семиповерхової нежитлової будівлю площею 7 693 кв. м по просп. Бандери, 19 за 127,48 млн грн., з яких виплатили лише 19,94 млн грн. Після коригування проекту тій фірмі без торгів відписали ще 14,83 млн грн., однак виплатили 6,68 млн грн.

У квітні 2020 року «Саті-Нова Союз» виграла новий тендер на 116,25 млн грн., причому ціни будматеріалів відповідали ринку та були нижчими за ціни від «ІБК «Мега-Буд».

Нинішню додаткову закупівлю в того ж постачальника на 55,89 млн на грн., що не більше 50% ціни первинного договору, провели за переговорною процедурою. Це пояснили тим, що до проекту додали непередбачені роботи, без яких неможливо продовжувати ремонт.

Мова про улаштування стін, перегородок, внутрішніх мереж водопроводу та каналізації, покрівлі, підлог, систем зв’язку і сигналізації, електромонтажні роботи та опорядження.

За словами замовника, заміна підрядника призведе до несумісності з уже виконаними роботами та втрати гарантій на них, до того ж деякі роботи вимагають безперервності.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Роботи мають виконати до кінця 2022 року. Гарантійний строк становить десять років.

Столична «Саті-Нова Союз» належить Євгену Коваленку та ексдепутату Вишгородської міськради від «Блоку Петра Порошенка» Михайлу Підвисоцькому, який також володіє київським ТОВ «Саті Нова Союз» разом із Євгеном Чернецьким. Перша з цих компаній входить у ГС «Зеволл-Україна» разом із ТОВ «Форбілд» росіянки Тетяни Мартем’янової і з ТОВ «Концепт-Групп», яким володіють Лариса Васильєва та АТ «ЗНВКІФ «Позитано».

Усього з грудня 2019 року переможець отримав державних підрядів на 319,09 млн грн.