«Ліга антитрасту» пропонує «Укрзалізниці» стягнути з «Інтерпайпу» подвійну шкоду за змову на «колісних» тендерах
06.04.2021   //  

Платформа «Ліга антитрасту» звернулася до «Укрзалізниці» з пропозицією  надати безкоштовну допомогу в процесі відшкодування,  у подачі власного позову до суду та повний супровід на цьому шляху. Оскільки у залізничників лишилась одна доба на вхід у судовий процес, який вони досі чомусь ігнорували.

В жовтні 2020 року АМКУ оштрафував ТОВ «Інтерпайп Україна», ТОВ «Рєтек», ТОВ «Транспортні інвестиції» та ТОВ фірма «Інтервторпром» на понад 70 млн.грн. за змову на закупівлях суцільнокатаних коліс та бандажів «Укрзалізницею».

Комітет зібрав низку доказів про те, що компанії імітували конкуренцію протягом 2018 року на 42 торгах і внаслідок цього  «Укрзалізниця» придбала продукцію за завищеними цінами.

💲Окрім штрафу за законодавством існує можливість стягнення з порушників шкоди у подвійному розмірі, що дорівнює переплаті за колеса помноженій на два.

Рішення про штраф компанії оскаржують в Господарському суді м. Києва, але «Укрзалізниця» навіть не є стороною учасником цього процесу. Хоча саме «Укрзалізниці» заподіяно майнову шкоду. Попереднє судове засідання відбудеться вже в цю середу, 7 квітня і це буде останній шанс для «Укрзалізниці» стати третьою стороною процесу та претендувати на відшкодування. Як гадаєте – чи скористається «Укрзалізниця» шансом поборотись з олігархом за гроші платників податків?», – відмітили у «Лізі антитрасту».