Закупівлі ноунеймових труб «Мирноградвугілля» відправили на перевірку в ДАСУ
05.04.2021   //  

«Ліга антитрасту» звернулася до ДАСУ щодо перевірки ДП «Мирноградвугілля» під час проведення ним торгів на закупівлю магістралей, трубопроводів, труб, обсадних труб, тюбінгів та супутніх виробів.

У лютому 2021 «Мирноградвугілля» оголосило чотири процедури закупівлі очікуваною вартістю понад 17 млн грн.

Учасниками усіх процедур закупівель були: ТОВ «Завод композитних виробів» та ТОВ «МК Корпорейшн», які в подальшому «розділили» перемоги на торгах.

При цьому жоден з учасників не відповідав вимогам тендерних документацій замовника торгів, а саме не надали зразки паспортів якості заводу-виробника, які підтверджують відповідність предмета закупівлі нормативно-технічній документації та технічним і якісним характеристикам.

«Не відхиливши пропозиції «Завод композитних виробів» та «МК Корпорейшн» замовник порушив вимоги законодавства у сфері публічних закупівель. Більш того, ми так і не змогли зрозуміти, по яким же документам замовник встановив, що запропонована продукція відповідає його вимогам. Адже в жодному документі не зазначено, продукція якого заводу-виробника пропонується до постачання. А щодо технічних та якісних характеристик учасники надали виключно один «документ» – складену ними ж довідку в довільній формі. Ми вже не говоримо про те, що обидва учасники випадково не тільки поділили 17 млн. на двох, а ще й разом забули подати замовнику один і той самий документ», – відмітили у «Лізі антитрасту».

Довідково:

Директором «МК Корпорейшн» є Сергій Бахор – колишній інспектор відділу державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту ГУ ДСНС України у Києві. Також Бахор є директором ТОВ «Європейський стандарт безпеки», засновником якої є Ігор Гасек – колишній заступник голови нині ліквідованої Державної інспекції техногенної безпеки України.

Засновником ТОВ «Завод композитних виробів» є донеччанин Олександр Павловський, керівником – Андрій Ізмайлов.

Загалом з квітня 2020 року компанії розіграли між собою дев’ять тендерів ДП «Мирноградвугілля» на суму майже 40 млн. грн. При цьому, зниження ціни на 1,2 – 4,5% демонстрував тільки «Завод композитних виробів» та лише у двох процедурах.

Посилання на процедури закупівель

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-08-000622-b

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-12-000507-b

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-16-000718-c

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-16-000377-b