COVID-19. Фісталі та «Спец-Ком-Сервіс» поділили 95 мільйонів на «швидкі»
05.04.2021   //  

КНП «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Львівської облради 30 березня за процедурою COVID-19 уклало три угоди про закупівлю швидких на загальну суму 95,42 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

  • ТОВ «Автоспецпром» отримало більшість замовлень на суму 74,80 млн грн.

Зокрема до липня фірма повинна поставити 30 автомобілів швидкої медичної допомоги типу B із медичним обладнанням на базі мікроавтобуса Citroen Jumper по 1,96 млн грн.

Привід базового автомобіля не вказаний. Однак ціна дорівнює цінам передньопривідних «швидких» від «Автоспецпрому» для інших роздрібних замовників. На великогуртовій закупівлі ДП «Медичні закупівлі України» Міністерства охорони здоров’я України вони коштували по 1,59 млн грн., що «Автоспецпром» пояснив великим обсягом замовлення.

Також замовили поставку до липня 10 автомобілів швидкої медичної допомоги типу А1 із медобладнанням на базі позашляховика Toyota Land Cruiser Prado 150 по 1,60 млн грн.

Вони мають каталку, механічний приймальний пристрій, складані ноші, комірець, ноші-плиту, дефібрилятор, санітарну сумку і портативний кисень (балон, манометр, регулятор кисню та ємність для зволоження). Виробниками медобладнання є компанії переважно з України, Туреччини, Італії, а також Китаю, Тайваню, Пакистану, Кореї та Нідерландів.

Нагадаємо, в лютому медики Франківщина замовили «Автоспецпрому» такі «швидкі» на 6% дорожче – по 1,70 млн грн., але тоді в їхню комплектацію входив електрокардіограф.

  • ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» заплатять ще 20,62 млн грн. До липня фірма повинна буде поставить 10 автомобілів швидкої медичної допомоги типу B із медобладнанням на базі повнопривідного мікроавтобуса Volkswagen Crafter 4Motion по 2,06 млн грн.

Днями КНП «Вижницька міська лікарня» замовила цій фірмі один такий автомобіль на 9% дорожче – за 2,25 млн грн. Як і зараз, тоді виробниками медобладнання були компанії переважно з України, Чехії і Китаю, а також з Італії, Угорщини, Німеччини та Кореї.

Засновниками фірми «Автоспецпром» є Еміль Володимирович і Артем Володимирович Фісталі, а також ДочП «Регіон 2002» ТОВ «Виробнича компанія Діспомед», яким вони ж володіють разом із Германом Емілевичем Фісталем. Це відповідно онуки та син відомого лікаря і професора Еміля Яковича Фісталя, який в останні роки працював в окупованому Донецьку і отримував нагороди так званої «ДНР». Герман Емілевич Фісталь мав бізнес з двоюрідним братом впливового нардепа від «Слуги народу» Михайла Радуцького.

Засновниками «Спец-Ком-Сервісу» є Сергій Калюш із Вишневого та Михайло Городових із Черкащини. Віднедавна фірмою керує Василь Юрійович Даниляк. Житель Вишневого з такими ПІБ до весни 2017 року був начальником штабу оперативного управління Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, а його дружина Валентина Даниляк до літа 2020 року очолювала Відділ контролю на міському електричному транспорті та залізничному транспорті Управління державного контролю на наземному транспорті.

Із 2011 року «Спец-Ком-Сервіс» натендерив 2,20 млрд грн., переважно в системі МВС.