«Ощадбанк» скупився в одеситів софтом IBM із техпідтримкою на 93 мільйони
02.04.2021   //  

АТ «Державний ощадний банк України» 30 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Корпоративні бізнес системи» про закупівлю програмного забезпечення разом із технічною підтримкою на 93,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До липня поставлять оплачені авансом примірники софту IBM. Його технічну підтримку здійснюватиме розробник протягом року після поставки. Специфікацію не оприлюднено.

Вартість договору на 7% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 100,00 млн грн.

Банк провів торги за спрощеною/допороговою процедурою. Суперники ТОВ «Аваліс», ТОВ «Осіс Бізнес», ДочП «Ес Енд Ті Україна» та ТОВ «Солідіті» не знижували ціни.

«Корпоративні бізнес системи» («КБС», або «CBS») уповноважені компанією «IBM» розповсюджувати в Україні її софт та є її партнером зі статусом Gold. Засновниками одеської фірми є директор Леонід Пашин і Людмила Пашина. За даними «YouControl», раніше партнером Людмили Пашиної у цій фірмі був москвич Володимир Шестопалов.

Усього з 2011 року переможець отримав підрядів переважно «Ощаду» на 313,65 млн грн.

Нагадаємо, раніше у березні «Ощадбанк» замовив ТОВ «ІТ Ескорт» послуги, пов’язані з програмним забезпеченням, а саме оновлення програмної продукції IBM за 74,90 млн грн.