На березі Дніпра збудують спортивно-розважальний комплекс в обхід міськради
02.04.2021   //  

ТОВ «Техно-сервіс, ЛТД» займеться будівництвом спортивно-розважального комплексу на Набережній у Запоріжжі. Про це написала Вероніка Хорольська у «Запорізькому центрі розслідувань» з посиланням на інформацію, яка опублікована в реєстрі Містобудівних умов і обмежень.

12 березня розмістили документи на нове будівництво спортивно-розважального комплексу по Прибережній автомагістралі. Згідно з проектом будівництва, на пляжі побудують спортивно-розважальний комплекс, який, зокрема, передбачає центр відпочинку і кафе.

Ділянка площею 1,4 га знаходиться на березі Дніпра.

Замовником будівництва є комунальне підприємство «Управління капітального будівництва» («УКБ»). «УКБ» відвели ділянку ще в 2016 році, проте будівельні роботи тільки планують розпочати. Виконувати роботи буде фірма «Техно-сервіс, ЛТД», яка і вказана разом з «УКБ» виконавцем робіт.

Таким чином, фірмі не потрібно займатися отриманням землі в оренду і проходженням процедури конкурсу, адже вона виступає підрядником. Про такі ситуації журналісти вже писали. Комунальне підприємство отримує землю в користування без конкурсу, а потім фактично віддає ділянку в суборенду забудовнику, «замовляючи» йому будівництво. Причому в договорі не розкривається, що отримає місто від такої співпраці.

За такою ж схемою зараз йде будівництво житлового комплексу компанією, що виконую «Геос Буд». Земля там теж знаходиться в користуванні «УКБ», і КП значиться замовником будівництва, а приватний забудовник вказаний лише як «підрядник», що виконує роботи.

«Але якщо від будівництва житлового будинку місто може гіпотетично отримати вигоду (з ним розрахуються декількома квартирами, які потім можна буде роздати), то спортивно-розважальний комплекс на пляжі є суто комерційним об’єктом. Тобто, міська влада просто маніпулює земельним законодавством», – написали журналісти.

Фірма  «Техно-сервіс, ЛТД» належить Ларисі та Андрію Пархоменкам. Влітку минулого року інша Андрія Пархоменка – ТОВ «Кроссфіт 24» отримала 1,1 га території спортшколи «Металург» під будівництво торгово-розважального центру.