АМКУ змінив свою практику і тепер зобов’язує Укравтодор зносити «фарбову» вимогу
30.03.2021   //  

19 і 23 березня Адміністративна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Чернігівській області прибрати з тендерної документації вимогу про обов’язкову відповідність фарби для дорожньої розмітки євростандарту EN 1436. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цю вимогу оскаржило ТОВ «Граніт-001» з орбіти Араїка Амірханяна. Колегія у складі Наталії Буроменської, Сергія Тищика і Богдана Горобця (а також Буроменської, Горобця та Ольги Нечитайло) задовольнила п’ять скарг компанії на тендерах з капітального ремонту траси Н-07 Київ-Суми-Юнаківка на таких ділянках:

Скаржник зазначив, що стандарт якості EN 1436 в Україні ще не є чинним (він вступить у дію у серпні 2021 року), а тому параметр щодо витримування не менш ніж 4 млн наїздів та метод його випробування не є встановленими.

«Виходячи з наведеного, взяти участь у процедурі зможуть суб’єкти господарювання, які зможуть надати саме свідоцтво про випробування фарби з додаванням рефлективної зернистої маси у відповідності до стандарту EN 1436, що э дискримінаційним по відношенню до інших суб’єктів господарювання, в тому числі, Скаржника», – вказано в одній із скарг.

До цього тендерна колегія у цьому ж складі постійно відмовляла Скаржникам у вимогах і прибрати умову про стандарт EN 1436 (наприклад по скаргах «Транс Лайн Груп» і «ШБУ № 14»).

У лютому-березні Чернігівська САД встановила «фарбову вимогу» у десяти тендерах з капітального ремонту сукупною вартістю 2,64 млрд гривень. Тобто «Граніт-001» успішно оскаржила половину з них. У решті випадків ніхто не оскаржив і учасники тендерів подали пропозиції з відповідними сертифікатами.

Нагадаємо, до 2020 року сертифікат відповідності стандарту EN 1436 мало тільки рівненське ТОВ «Колор С.І.М.», з яким на тендери подавалося лише ТОВ «Спец Комплект Постач». У 2021 році європейський сертифікат отримала і словенська Helios TBLUS – з ним на тендер Чернігівської САД вже подалося ТОВ «ШБУ-77».