У Малюськи за 58 мільйонів замовили будівництво тюрми помічнику «слуги народу»
29.03.2021   //  

ДУ «Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України» Мін’юсту 23 березня за результатами тендеру замовила ТОВ «Будтемп» будівельні роботи в Запорізькій області за 57,55 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року мають збудувати новий режимний корпус ДУ «Вільнянська установа виконання покарань (№ 11)» по вул. Зелена, 34 у смт. Кам’яне Вільнянського району. В тому числі виконають загальнобудівельні роботи, влаштують перехід, інженерні мережі, дистанційне відкривання дверей, освітлення, електрообладнання, протипожежні системи, охоронно-тривожну та викличну сигналізацію, розпоряджувально-пошуковий зв’язок.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, штукатурку Ceresit CT 64 короїд або еквівалент купили по 58 грн./кг. В інтернет-магазинах саме таку можна придбати по 8321 155 грн. за відро 25 кг, тобто 33-46 грн./кг, що від чверті до півтора раза дешевше.

Ціни арматурної сталі, дерева, бетону, розчину, цегли, щебеню, піску загалом ринкові.

Серед меблів двоярусні металеві ліжка замовили по 3 235 грн., табурети – по 472 грн.

Забезпечення виконання договору складає 2,5% вартості, а гарантія – десять років.

Вартість договору на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 58,90 млн грн.

Єдиним конкурентом було черкаське ТОВ «Артемзбуд» директора Артема Науменка із с. Гоголів Броварського району Київської області, який також зареєстрований там як ФОП.

Створеною в 2013 році броварською фірмою «Будтемп» володіє та керує Армен Назарян, котрий є позаштатним помічником нардепа із фракції «Слуга народу» Миколи Галушка.

Микола Галушко – член Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності. До обрання керував своїм охоронним ПП «Галід», яким нині володіє і керує батько Леонід Галушко.

У Галушка є штатна помічниця Оксана Миколаївна Листопад. Особа з такими ПІБ у 2016 році була головним спеціалістом Відділу фінансово-економічної діяльності в Управлінні Державної пенітенціарної служби (нині Державна кримінально-виконавча служба) в Києві та області, а в 2020 році висувалась у Київську облраду від «Слуги народу», але знялась.

Як пише видання «Киеввласть», у 1997-2006 роках Микола Галушко працював у органах внутрішніх справ, у тому числі в 2002-2005 роках в УБОЗ ГУ МВС в Київській області.

Із 2018 року переможець набрав підрядів на 71,58 млн грн., з яких цей – найбільший.