Скоростецький зніс основну заточку Укравтодору на тендері в Чорнобильській зоні відчуження
29.03.2021   //  

23 березня САД у Київській області змінила умови тендеру з експлуатаційного утримання автодоріг державного значення на території зони відчуження і зони безумовного відселення: прибрала вимогу мати виробничу базу в Чорнобильській зоні (місця для стоянки техніки та зберігання протиожеледних матеріалів тощо). Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Зміни в документації відбулись внаслідок оскарження ПП «Автомагістраль» умов тендеру в адмінколегії АМКУ. Фірма вважала їх направленими на «обмеження кола учасників процедури закупівлі до одного учасника». Та згадала закупівлю зимового утримання дороги КПП «Дитятки» – КПП «Прип’ять», яку провела Київська САД в лютому за переговорною процедурою з держпідприємством «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами», що розташоване безпосередньо в Чорнобилі.

16 березня АМКУ став на бік фірми Миколи Скоростецького, зобов’язав замовника знести вимогу про наявність в зоні виробничої бази.

Аукціон з закупівлі експлуатаційного утримання автодоріг в зоні має відбутися 6 травня. Очікувана вартість тендеру з утримання автодоріг протяжністю 212,9 км становить 157,69 млн гривень.

Автодороги у 30-кілометровій зоні відчуження перейшли на баланс  «Укравтодору» в жовтні минулого року.

«Ми плануємо їх оновлення за 2021-2023 рр. До трагедії ці дороги були частиною міжнародних маршрутів, зараз вони будуть забезпечувати, перш за все, туристичні потреби» – пообіцяв тоді очільник структури Олександр Кубраков на сторінці «Укравтодору» в фейсбуці.

За його словами, розпочнеться комісійне обстеження стану доріг, на його основі та з урахуванням туристичних маршрутів будуть пріоритезовані ремонти.