Оточення Непопа за 75 мільйонів добудує житло для жертв «Еліта центру» на Троєщині
29.03.2021   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Київради 22 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «Домобудівельна компанія «Фундамент» завершення будівництва житла у Деснянському районі Києва вартістю 74,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У 2016 році ТОВ «БК «Азур Груп» виграла тендер на будівництво панельного будинку на 320 квартир по вул. Милославській за 195,65 млн грн. Він складатиметься із двох корпусів по 16 і 24 поверхи та соціально-побутового блоку з підземним паркінгом. З усієї житлової площі 7%, або 1 087 кв. м мають виділити потерпілим від діяльності ГІБК «Еліта центр».

Торік «БК «Азур Груп» без торгів дали ще 94,86 млн грн., з яких оплатили 4,02 млн грн.

Тепер новий підрядник «ДБК «Фундамент» має добудувати будинок до літа 2021 року.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, силовий кабель АПвЭгаПу-20 1х120/35 в обсязі 4 км коштує 354 грн./м. На ринку його можна знайти у продажу по 325 грн./м у роздріб, що на 9% дешевше, і 295 грн./м гуртом від 1 км, що на 20% дешевше.

Ціни сталі, деревини, бетону, розчину, асфальтобетону, плитки відповідають ринку.

Вартість договору на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 77,57 млн грн.

Старий і новий підрядники пов’язані з екскерівником «Житлоінвестбуду» В’ячеславом Непопом та з Михайлом Голицею, який раніше очолював Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА та був президентом АТ «ХК «Київміськбуд».

Засновниками «ДБК «Фундамент» із Житомирщини є директор Олексій Ведмєдєв із Павлограда на Дніпропетровщині та київське ПАТ ЗНВКІФ «Хантер». Акціонером фонду є фірма «Котріна Холдинг Лтд» (34%, Кіпр), а бенефіціаром через неї – Павло Якубенко з Кіпру. Фонд володіє ПрАТ «Трускавецькурорт», де Якубенко очолював наглядову раду.

Олексій Ведмєдєв також володіє та керує київським ТОВ «Фундамент БМУ-1». Раніше співзасновником цієї фірми, як і старого підрядника «БК «Азур Груп», виступало ТОВ «Фундамент Девелопмент» нардепа від ВО «Батьківщина» Андрія Пузійчука. Його батько Віктор Пузійчук володів ТОВ «КЖБК» (припинено), підрядником «Київміськбуду».

До 2020 року інший син Віктора Пузійчука Віталій Пузійчук був акціонером ПрАТ «Фундамент» разом із Дмитром Алєксєєвим і кіпрською компанією «Амбер Рутенія Лімітед». Нині акціонерами «Фундаменту» є Дмитро Алєксєєв та Олександр Ярош.

Свого часу 23% «Фундаменту» належало Валентині Граділь – колишній бухгалтерці Непопа. Вона володіє ТОВ «Укржитлоінвест» з Віктором Шустером зі США, відомим як бізнес-партнер по будівельній компанії «Київбудмонтаж» Миколи Негрича – зятя Голиці.

Стільки ж акцій «Фундаменту», як і Граділь, колись належало Анжеліці Ковальовій, котра свого часу очолювала відділ адміністративно-кадрової роботи «Житлоінвестбуду».

Єдиним конкурентом було київське ТОВ «БГ Інвестпрестижбуд» директора Олега Салфетніка, який володіє ТОВ «Салтбуд» з Анатолієм Троцєм. Раніше суперником керував Владислав Вінник, а першою засновницею була Ольга Вялова з Донеччини.