Французи за 25 тисяч євро допоможуть розробити екологічну стратегію Маріуполя
29.03.2021   //  

Виконавчий комітет Маріупольської міської ради Донецької області 23 березня уклав угоду з компанією «Бетен Енженьєрі» (Франція) про консалтингові послуги на 25 тис євро. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До серпня 2021 року компанія надасть консалтингові послуги щодо розробки Стратегії міста до 2030 року за напрямком «Екологія». Зокрема вона має проаналізувати існуючі дослідження та раніше розроблені стратегії міста шляхом експертної оцінки через призму концепцій сталого розвитку європейських міст і міст інших країн світу, супроводжувати розробку та брати участь в обговоренні стратегії з боку залучених експертів, підготувати і надати необхідну інформацію, яка може бути використана для залучення фінансування для втілення Стратегії-2030. Згідно плану, закупівля фінансується з місцевого бюджету.

Після аукціону формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі склала 0,5%.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Франсем», засновниками якого є директор Лешек Єржі Гарнчарек із Франції, Хартман Марек із Польщі та Ганна Новікова з Києва.

Директором французької «Beten Ingenierie» є Жан Рош, а експертом з екології – Філіп Оспіталь. Нагадаємо, у квітні 2020 році вона отримала підряд комунальників на попередні вишукування стосовно модернізації системи управління водними ресурсами і питного водопостачання Маріуполя за 2,10 млн євро. Тоді закупівлю провели за переговорною процедурою через відсутність конкуренції, бо ця компанія визначена постачальником відповідно до ст. 2 Рамкового договору, укладеного між Урядами України та Франції 29 січня 2019 року, щодо підтримки Проекту з постачання питної води у місті Маріуполі.