Поліція розслідує розкрадання на передчасно і невідомо ким виконаному ремонті доріг у Новоронцовці за 5 мільйонів
27.03.2021   //  

Поліція розслідує привласнення коштів під час ремонтів доріг в смт. Нововоронцовка Херсонської області, які замовив Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА ТОВ «Атлант-Нікополь» та ТОВ «Споруда 2017». Про це свідчить ухвала Херсонського міського суду від 17 березня.

25.07.2018 Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської облдержадміністрації замовив «Атлант-Нікополь» капремонт дорожнього покриття вул. Гагаріна в смт. Нововоронцовка Херсонської області за 2,78 млн грн.

23.11.2018 цей Департамент замовив ТОВ «Споруда 2017» капремонт проїзної частини вул. Чкалова (від вул. Гагаріна до вул. Щасливої) в смт. Нововоронцовка за 1,44 млн грн.

Правоохоронці з’ясували, що обидва замовлення були виконані ще до Дня села, тобто до 14.09.2018.

Крім того, поліція встановила, що вартість фактично виконаних робіт по договору з «Атлант-Нікополь» не відповідає вартості робіт у актах та становить 366 тис грн., а вартість фактично виконаних робіт по угоді з ТОВ «Споруда-2017» теж  не відповідає вартості робіт у актах та становить 531 тис грн. Тобто під час ремонту доріг привласнено бюджетні кошти на загальну суму 898 тис грн.

Директор ТОВ «Споруда-2017» відмовився від надання будь-яких показів, посилаючись на ст. 63 Конституції України. А директор ТОВ «Атлант-Нікополь» повідомив, що взагалі не підписував будь-яких договорів та не виконував робіт на території Херсонської області.

В рамках провадження вилучені документи, договори, акти виконаних робіт, на підставі яких здійснювалося перерахування бюджетних коштів, допитані місцеві жителі, які підтвердили, що ремонт доріг виконано раніше, ніж були підписані договори підрядів, проведено низку судових експертиз, вилучені реєстраційні справи «Атлант-Нікополь» та «Споруда 2017», отримано доступ до документів щодо руху коштів цих фірм у банках.

Суд продовжив строк досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Під час досудового розслідування правоохоронці планують повторно допитати директорів ТОВ «Атлант-Нікополь» та ТОВ «Споруда 2017», щоб з’ясувати , чому у актах виконаних робіт знаходяться підписи, які не належать директору ТОВ «Атлант-Нікополь», ні директору ТОВ «Споруда 2017», встановити, хто саме міг виконувати підписи від імені вказаних осіб, а також встановити техніку та осіб, які безпосередньо здійснювали ремонт дорожнього покриття в смт. Нововоронцовка.

Засновником ТОВ «Атлант-Нікополь» (Нікополь Дніпропетровської області) вказано Володимира Соколенка, директор Дмитро Остроухов (з початку 2018 року).

Власником та керівником ТОВ «Споруда 2017» з села Богданівка Кіровоградської області є Віктор Корж, у 2018 році директор фірми був Віталій Вольнов.