Підприємці і «Ліга антитрасту» повторно звернулись до АМКУ із заявою про зловживання «Visa» та «Mastercard»
23.03.2021   //  

Першу заяву про завищення розміру комісії (інтерчейнджу), яку встановлюють «Visa» і «MasterCard» та розмір якої у сім разів перевищує європейський рівень, АМКУ не прийняв до розгляду. Мотивуючи тим, що не кожен з підписантів заяви надав всі докази, які нібито потрібні АМКУ, повідомила «Ліга антитрасту».

«Така позиція відомства – відмовляти в прийнятті заяв і звернень за формальними ознаками – вже є сталою практикою. Що негативно впливає на споживачів та постраждалих від порушників конкурентного законодавства осіб», – відмітили активісти.

Користуючись правом повторного звернення до АМКУ із заявою про порушення, три фізичні особи-підприємці скористались ним.

«Очікуємо, що цього разу Комітет виконає свій обов’язок – прийме заяву до розгляду та почне розслідування за ознаками зловживання та в результаті український бізнес отримає право на рівні умови для конкуренції з підприємцями з інших країн», – сподіваються у «Лізі антитрасту».

Бажаючим приєднатись до заяви в АМКУ пропонується заповнити форму заяви, підписати та направити в АМКУ – інструкція за посиланням https://bit.ly/3qfSyC9.