Не раніше наступного року перевірять кардіоцентр, який купив супердорогу «швидку»
22.03.2021   //  

Дитячий кардіоцентр, який купив автомобіль швидкої допомоги вартістю 6 мільйонів, перевірятимуть не раніше 2022 року. Про це стало відомо з відповіді міністра охорони здоров’я Максима Степанова на звернення від юристів проекту «Тисни» (Bihus.info).

У грудні 2020 року ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» замовила ТОВ «Діатех-Україна» повнопривідну «швидку» Diatech MediCar типу С за 6,35 млн грн. Суто за переліком медичного обладнання вона подібна до звичайної «швидкої» типу С, але вдвічі-втричі дорожча від відомих зразків.

Юристи «Тисни» 16 лютого подали в міністерство звернення стосовно можливих порушень закону на цьому тендері та стосовно проведення аудиту в кардіоцентрі.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов 25 лютого відповів, що частота проведення планових внутрішніх аудитів розраховується з індексу ризику та ступеню пріоритетності, а також з урахуванням якісної спроможності підрозділу внутрішнього аудиту.

Загальний час від попереднього аудиту, інших внутрішніх та зовнішніх контрольних заходів становить п’ять років. Останній контрольний захід у кардіоцентрі проведений Держаудитслужбою в 2017 році. Він стосувався ефективності використання МОЗом та його установами коштів державного бюджету, передбачених для лікування та реабілітації хворих на серцево-судинні та судинно-мозкові захворювання, із 1 січня 2013 року по 1 липня 2017 року. Акт про результати тієї перевірки складений 9 листопада 2017 року.

Як повідомив міністр, враховуючи зазначене, надану інформацію буде враховано при складенні Операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту на майбутні періоди.

Іншими словами, наступний аудит в кардіоцентрі проведуть не раніше кінця 2022 року.