Міськрада планує легалізувати сестрі екс-депутата з оточення мера офіс на комунальній землі
22.03.2021   //  

Сестра екс-депутата Полтавської міськради  збудувала офіс на комунальній землі, яка не була для цього призначена. Тепер міськрада планує легалізувати будівлю.

Про це написала Дарина Синицька для «Полтавщини».

На сесію Полтавської міськради, яка має відбутися 19 березня, винесли проект рішення «Про розміщення об’єктів будівництва та розроблення документації із землеустрою». Один з пунктів документу передбачає дозвіл на зміну цільового призначення землі під будівлею на вул. Зигіна, 5-а. Зараз цю ділянку орендує Наталія Духно — сестра депутата міськради попереднього скликання Володимира Медяника.

Саме Наталія Духно і звернулася із відповідним клопотанням до Полтавської міськради. З 2013 року за вказаною адресою вона орендує земельну ділянку площею  майже дві сотки. Раніше на ній стояла стара одноповерхова господарча будівля, а починаючи з літа 2019 року там збудували триповерховий офіс зі скляною вхідною групою, обшитий пластиком. Жінка є власницею цієї будівлі.

Земля, на якій розташована нова будівля призначена для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування. Наталії Духно хочуть дати дозвіл, аби цільове призначення ділянки було для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку).

Тобто, підприємниця спочатку звела 3-поверхову будівлю на орендованій ділянці, і лише тепер хоче, аби міськрада змінила призначення під її потреби. І депутати планують дати такий дозвіл.

До речі, права оренди оформлені на ФОП Наталії Духно, який був закритий, як мінімум у 2019 році. Загалом жінка відкривала та закривала ФОПи не менше 5-ти разів. Одна з таких маніпуляцій відбулася у 2017 році — коли родина депутата міськради 7-го скликання від «Совісті України» Володимира Медяника за один день отримала сім комунальних підрядів на 6 млн грн. На той час Медяник був у фракції партії «Совість України», яка складалася з членів команди міського голови Олександра Мамая. Нині Мамай повернувся на посаду і його люди знову почали отримувати «бонуси».

Нагадаємо, поряд з новою офісною будівлею, за адресою вул. Зигіна, 5, місто вже півроку проводить реконструкцію одноповерхової будівлі під потреби управління з реєстрації майна. Протягом 2013-2018 років у цій будівлі розміщувалося управління держкомзему, а до цього — відділ освіти Київського району Полтави.