У Кривому Розі встановлять флагшток висотою 72 метри – менше ніж у Кличка
19.03.2021   //  

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА 15 березня за результатами тендеру замовив ТОВ «Форт Проект» проектування будівництва флагштоку в Кривому Розі за 1,03 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До травня «Форт Проект» має виконати проектну документацію для нового будівництва об’єкта монументального мистецтва в районі проспекту Металургів у Кривому Розі. Це буде стела з державною символікою, а саме флагшток висотою 72 метри для прапору з постаментом орієнтованою площею 1 250 кв. м та благоустроєм прилеглої паркової території.Висота криворізького флагштоку трохи менша ніж у Києві, де встановили споруду вишиною майже 90 м.

Проектування цього будівництва фінансуватиметься з обласного бюджету.

«Форт Проект» отримав нинішній підряд без конкуренції, бо на спрощену/допорогову процедуру більше ніхто не прийшов. Утім, вартість неконкурентного договору все одно виявилась на 10% нижчою від очікуваної вартості закупівлі, яка складала 1,15 млн грн.

Тендерна документація вимагала від учасників надати не менше трьох аналогічних договорів за 2017-2021 роки про проектно-вишукувальні роботи для будівництва або реконструкції об’єктів благоустрою загального призначення або їх елементів: парків, скверів, бульварів, вулиць, площ, майданів, набережних, спортивних та фізкультурно-оздоровчих об’єктів тощо. Кожен із цих договорів мав обов’язково містити топографо-геодезичні, інженерно-геологічні та проектні роботи, а щонайменше один договір мав стосуватися проектування таких елементів благоустрою як стела, флагшток, мачта, стовб, опори для інформаційного табло стадіонів, прожектори, реклами, освітлення тощо.

Дніпровською «Форт Проект» володіють Андрій Шапіро та Олексій Бережний, а керує Ольга Калиберда. Ця фірма проектувала флагшток у Дніпрі та реконструкцію стадіонів у Нікополі й Синельниковому для нинішнього замовника, а також реконструкцію парку Гірників і Дендропарку для Покровської міськради. Шапіро та Бережний удвох володіють ТОВ «Днепр Проект Інвест», ТОВ «ВД Проект», ТОВ «Генпроект» і припиненого ТОВ «Ленд Трейдінг Груп», а Бережний – ПП «Восток-Партнер» і ТОВ «Сонячне джерело».

Першою засновницею фірми «Форт Проект» у 2017 році значилась Вікторія Борчук.

Як пише «Архітектурний радник для громад», група компаній «DP-Invest» проектувала відомий «стільниковий» дитсадок у Підгородному, який звело ТОВ «Будмакс Компані».

Нагадаємо, торік ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» збудувало флагшток висотою 90 метрів на території Національного музею історії України у Другій світовій війні в Києві. Ціна будівництва невідома. Воно фінансувалось за кошти меценатів, а саме благодійного фонду «Майбутній Київ». Тобто не бюджетним коштом. Власниками цього фонду є мер столиці Віталій Кличко та його колишній заступник, відомий девелопер Ігор Ніконов.