Укравтодор неправомірно відхилив дешевших проектантів, щоб найняти підрядника з найменшою знижкою
18.03.2021   //  

9 березня Адміністративна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Черкаській області скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ПП «Інженерно-технічна компанія «Укрдорпроект» на тендері з розроблення проектної документації з поточного середнього ремонту дороги Т-24-06 /М-05/ Маньківка- Іваньки-Буки на ділянці км 11+220 – км 31+200 очікуваною вартістю 1,68 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Замовник після аукціону відхилив вже три фірми, які запропонували виконати роботи до двох разів дешевше – ТОВ «Добробут-Проект» (849 тис грн), ПП «Інженерно-технічна компанія «Укрдорпроект» (850 тис грн) та «Дорпроектбуд» (1,25 млн грн).

Пропозицію «Укрдорпроекту» Замовник відхилив через те, що компанія не надала трудову книжку одного зі своїх співробітників. При цьому замовник не дав фірмі 24 години на виправлення невідповідності, як це передбачено законом, та відразу її відхилив. АМКУ розсудив що це протизаконно і наказав укравтодорівцям скасувати своє рішення про відхилення.

Наступний за ціною «Дорпроектбуд» Замовник відхилив через відсутність довідки про наявність аналогічного досвіду та листа-згоди про можливе застосування оперативно господарських санкцій. І також не дав 24 години на усунення недоліків. Але ця фірма не скаржилась в АМКУ.

Якщо замовник в силу якихось причин не поверне скаржника на тендер, то наступним за ціною є  ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль»  з пропозицією 1,51 млн грн, що всього на 10% нижче очікуваної вартості предмета закупівлі.

Кінцевим бенефіціарним власником створеної у 2018 році ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» є киянка Юлія Доброва, керівником – Юлія Козлова. Головний інженер проекту Юрій Артьомов працював у АТЗТ «Київсоюзшляхпроект» Костянтина Жеваго – провідній проектній організації, яка проектувала Подільський, Південний та Московський мостові переходи в Києві та низку інших об’єктів в Україні та за кордоном.

Якщо переможцем не визнають і цю фірму, то далі йдуть ще дорожчі пропозиції ФОП Приходько Тарас Олександрович та Черкаського відділу «Укрдіпродору».