Служба зовнішньої розвідки купила джип Land Cruiser Prado за півтора мільйона
18.03.2021   //  

Військова частина К 1410 (Служба зовнішньої розвідки України) 15 та 10 березня за результатами тендерів замовила ТОВ «ВіДі Автострада» спеціалізований автотранспорт на загальну суму 4,66 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Згідно з договором від 15 березня, фірма поставить позашляховик Toyota Land Cruiser Prado 4.0 Dual VVT-i, 6 A/T кольору чорний металік за 1,48 млн грн. Автомобіль матиме акустичне лобове скло з тонованою смугою, оздоблення панелі приладів декоративними вставками, що імітують дерево, елементи інтер’єру із сріблястими акцентами, оздоблення сидінь комбінованою шкірою з перфорацією, підігрів передніх та задніх сидінь, подушки безпеки, клімат-контроль.

Крім того, автомобіль матиме додаткове обладнання (зимові шини, килимки тощо), а також спец комплектацію – сейф для зберігання документів в багажнику, радіо підготовку під підключення спеціальної апаратури (розетка 12V в багажному відділенні) та тонування скла.

У автосалонах ціни на Toyota Land Cruiser Prado, яку придбала військова частина (без додаткового обладнання та спец комплектації), стартують від 1,36 млн грн.

Згідно з угодою від 10 березня, «ВіДі Автострада» також поставить три легкових автомобіля спец призначення на базі  Toyota Camry кольору чорний металік 2021 р.в. по 1,06 млн грн. Кожне авто матиме оздоблення сидінь шкірою з перфорацією, підігрів сидінь, аудіо систему (радіоприймач, CD/MP3/WMA-програвач) з кольоровим багатофункціональним сенсорним дисплеєм 7’’ та 6 динаміків, кольоровий мультиінформаційний дисплей 7’’ на панелі приладів.

Автомобілі матимуть те саме додаткове обладнання та спец комплектацію, що і Toyota Land Cruiser Prado.

Комплектація Toyota Camry без сейфу відповідає Toyota Camry Prestige, яку в салонах можна придбати за 952 тис грн.

На обох тендерах єдиними конкурентом «ВіДі Автострада» Віталія Джуринського було ТОВ «Гранд Мотор» Марії Гвоздьової та Тетяни Дерешук, чиї пропозиції була вищими на 700-600 грн., і дорівнювали очікуваній вартості. Фірми не торгувалися на аукціоні.

У кінці минулого року Служба зовнішньої розвідки України купила три автомобіля Toyota Camry. Ціна кожного була трохи дешевшою – по 1,01 млн грн. Переможцем теж було ТОВ «ВіДі Автострада», а єдиним конкурентом – «Гранд Мотор».