COVID-19. «Ксенко» за 69 мільйонів продало медикам «швидкі» дорожчі ніж у Фісталя
18.03.2021   //  

КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської облради 25 січня і 9 березня замовило ТОВ «Ксенко Авто Продакшн» поставку «швидких» на 68,96 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені або протягом півроку після авансу поставлять 28 автомобілів швидкої допомоги типу B без апарату штучної вентиляції легень на базі Volkswagen Crafter. Виробниками медобладнання є «Weinmann» (Німеччина), «Masimo» (США), «Nihon Kohden» (Японія), «Viltechmedia» (Литва), «Zoll Corp.» (США), «STEM» (Італія), «Ferno» (США/Словакія) та «Germa» (Швеція). У тому числі 8 автомобілів без зазначення приводу (ймовірно, мають передній) замовили по 2,50 млн грн., а 20 повнопривідних автомобілів – по 2,45 млн грн.

У жовтні-листопаді 2020 року нинішній замовник вже замовляв «Ксенко Авто Продакшн» автомобілі «швидкої» типу B на базі Volkswagen Crafter без апарату ШВЛ по 2,50 млн грн.

Нагадаємо, передньопривідні «швидкі» типу B від ТОВ «Автоспецпром» на 25% дешевші – 1,96-2,00 млн грн., а повнопривідні на 4% дешевші – 2,35 млн грн. Але вони мають іншу базу Citroen Jumper або Peugeot Boxer та медобладнання інших виробників переважно з України і Туреччини, а також із Китаю, Тайваню, Пакистану, Кореї, Італії і Нідерландів.

Ціна угод прив’язана до євро. Закупівлі провели без торгів за процедурою COVID-19.

Столична «Ксенко Авто Продакшн» була створена в лютому 2020 року. Засновниками є директор Олександр Кучерявін із Броварів на Київщині, Олександр Черкашин із Прилук на Чернігівщині та Валерій Відасов, прописаний в окупованій Макіївці на Донеччині.

Раніше «Ксенко Авто Продакшн» була зареєстрована в одному офісі з ТОВ «Ксенко» киянки Оксани Грейц, яким керує Ігор Жуков, і ТОВ «Управляюча компанія Ксенко», якою володіє та керує Відасов. Однак наразі фірма вже має іншу юридичну адресу.

Загалом із 2014 року «Ксенко» натендерила на медичному обладнанні 1,09 млрд грн.

Кучерявін колись керував ТОВ «ВіДі-Юнікомерс» (припинено) Віталія Джуринського.

Фірма отримує підряди виключно щодо «швидких» із вересня 2020 року. Відтоді вона отримала через відкриті торги і за процедурою COVID-19 замовлень на 289,90 млн грн.