Персональні дані за 75 мільйонів гривень, або чому 24 години не допомогли
17.03.2021   //  

Головне управління Національної поліції у Львівській області провело закупівлю робіт з будівництва адміністративного центру швидкого реагування поліції на вул. Стрийській (біля будинку №105) у м. Львові очікуваною вартістю 86 млн. грн. Конкурували на аукціоні за контракт 7 компаній та перемогу здобуло ПП «Спецбуд-захід» із найнижчою ціною 75,3 млн. грн.

Після розгляду пропозиції «Спецбуд-захід» замовник її відхилив з підстав того, що у складі пропозиції не надані були листи-згоди на обробку персональних даних засновників компанії, паспортні дані, реєстраційні номери облікових карток платників податків та місце проживання яких були вказані у протоколі загальних зборів учасників підприємства. Компанія оскаржила таке відхилення до Тендерної колегії АМКУ та очікувано програла.

“При цьому, на жаль, переможець не мав у даній ситуації другого шансу. Бо виправити недоліки в документах пропозиції протягом 24 годин законодавець дозволив лише щодо кваліфікаційних критеріїв та документів, що надаються на підтвердження повноважень. Усувати недоліки в інформації, що вимагається розділом документації «інше», закон не дозволяє.

Отже, будьте уважними. Та якщо в будь-якому документі, що ви подаєте замовнику, містяться персональні дані, потурбуйтеся про те, щоб отримати згоду на роботу з ними і завантажити її разом з пропозицією”, – відмітили у «Лізі антитрасту».

Довідково:

«Спецбуд-Захід» на чолі з Михайлом Акімовим належить Марії Романів та Володимиру Олійничку з Червонограда. Це родичі Іванни Романів та Петра Олійничка, чиє львівське ПП «Ромб +» у грудні 2020 року виграло тендер Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА щодо онкоцентру за 737,75 млн грн. Останні двоє осіб також володіють ПП «Р.О.М.Б» зі складу асоціації «Кластер Будіндустрія».

Учасник, пропозиція якого є наступною за ціною та який може бути визначений переможцем у випадку невідхилення його замовником – ТОВ “Холдингова компанія “Квадратний метр” – також належить засновникам з Червонограда – Андрію Дільному та Віктору Пилипчаку.

Наприкінці минулого року у цієї пари вже була схожа ситуація. Але тоді «Спецбуд-Захід» завантажив документи без підпису уповноваженої особи. Різниця між кінцевими пропозиціями компаній в обох тендерах становила всього одну гривню.

Посилання на процедури:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-01-05-002943-c

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-09-006327-b