Група Ісаєнка побудує житловий комплекс на 8 гектарах комбінату Апарату ВР поблизу Дніпра у Києві
17.03.2021   //  

Департамент містобудування та архітектури КМДА 9 березня видала містобудівні умови та обмеження на будівництво житлового комплексу з приміщеннями громадського призначення, в тому числі з об’єктами соціального обслуговування та дитячими дошкільними установами на вул. Клеманській, 6-8 у Києві. Про це свідчать дані Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Поверховість житлових будинків становитиме 24 поверхи. Остаточна висота буде затверджена проектною документацією.

Замовниками будівництва є ТОВ «Ніка» Лтд, яке входить до групи компаній Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка, а також Державне підприємство «Державний будівельний комбінат управління справами Апарату Верховної Ради України», яке є користувачем державної ділянки площею 8,11 га, на якій заплановане будівництво.

Відповідно до Генплану, ділянка належить до території громадських будівель і споруд та частково території зелених насаджень загального користування.

Однак, у 2017 році Київрада затвердила Детальний план території в районі Дніпровської набережної, вул. Здолбунівської, просп. П. Григоренка, згідно з яким більша частина ділянки стала територією житлової багатоповерхової забудови.

ДП «Державний будівельний комбінат управління справами Апарату Верховної Ради України» оформило право постійного користування ділянкою 8,11 га на вул. Клеманській, 6-8 восени 2017 року. Держпідприємство отримало ділянку для експлуатації та обслуговування виробничої бази на підставі рішення Київради 2011 року.

У грудні 2020 року на сайті Товарної біржі «Український центр біржової торгівлі» було розміщено оголошення про проведення 11.12.2020 інвестиційного аукціону з метою укладання договору пайової участі (інвестиційного договору) щодо забудови земельної ділянки за адресою: м. Київ, вул. Клеманська, 6-8. Повний текст оголошення на сайті недоступний.

Частина ділянки 8,11 га проектування потрапляє в зону звукового тиску до 70 дБ та до зони особливого контролю (смуги повітряних підходів).

За даними звіту Рахункової палати про результати аудиту використання коштів держбюджету та управління держмайном Апаратом Верхової Ради, в Управлінні справами Апарату ВР, а також на підприємствах, в установах та організаціях сфери управління Апарату ВР та Управління справами Апарату ВР рахувалось 49 земельних ділянок загальною площею 127,85 га, з яких на 13 ділянок загальною площею 7,33 га (5,7% від загальної площі ділянок) відсутні правовстановлюючі документи на право постійного користування ділянкою.