Укравтодорівці укрупнили тендер до 4,28 мільярдів після вимог Консорціуму знести досвідну заточку
15.03.2021   //  

16 лютого Служба автомобільних доріг у Вінницькій області оголосила тендер з поточного середнього ремонту дороги Р-08 Немирів-Ямпіль, км 0+000 – км 118+583 разом із розробкою проектної документації очікуваною вартістю 4,28 млрд гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Замовник оголосив тендер у той же день після скасування трьох процедур закупівель на ремонт ділянок цієї ж дороги км 0+000 – км 14+808, км 14+964 – км 24+664 та км 24+664 – км 34+945 сукупною очікуваною вартістю 1 млрд гривень через «відсутність подальшої потреби в закупівлі послуг».

На відмінені тендери подалися лідери Національної асоціації дорожників України – ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» та ТОВ «Ростдорстрой», а також ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас-Україна», ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» та «Fermak Insaat Taahhut A.S.».

На одному з тендерів «Всеукраїнський дорожній консорціум» подав вимогу про внесення  таких змін у тендерну документацію:

  • Додати до основного виду послуг тендеру – «Влаштування основи дорожнього одягу із органо-мінеральної суміші» – «або щебенево-піщаної суміші обробленої цементом»;
  • Замінити відсоток виконання аналогічного договору з 85% до 50%;
  • Забрати вимогу з надання позитивного відгуку від Замовника;
  • Змінити обов’язкове надання копій трудових книжок та копій наказів про призначення на посаду на надання копій трудових книжок або копій наказів про призначення на посаду.

У відповідь на вимогу Замовник змінив лише один пункт – знизив підтвердження виконання аналогічного договору з 85% до 50%. Але після скасував усі закупівлі й оголосив новий укрупнений тендер на 4,28 млрд гривень. При цьому у тендерній документації Вінницька САД вказала відсоток виконання аналогічного договору 50%, а усі інші вимоги по роботах, відгуках та трудових книжках – залишила.

Керівником «Всеукраїнського дорожнього консорціуму» є очільник Всеукраїнської дорожньої асоціації Артем Гриненко. Засновниками Консорціуму є вісім дорожніх компаній – ПП «Автомагістраль», ТОВ «Сучасна транспортна інфраструктура», ТОВ «Роад Констракшн», ДП «Екранбуд», ТОВ «Луцька дорожна пересувна механізована колона», ПП «НВФ «Мостопроект», ТОВ «АБЗ-1» та ТОВ «Трініті-Груп».

З січня 2021 року в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області став Ігор Жебелев.