ОДА засекретила ціни на будматеріали «Великого будівництва» Зеленського
15.03.2021   //  

Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації відмовляється надати інформацію про вартість матеріалів для здійснення будівельних робіт, зокрема, в межах «Великого будівництва».

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит журналіста сайту «18000» Артура Чемириса.

У відповідь на прохання надати інформацію стосовно вартості будівельних матеріалів у договорах, укладених за результатами проведення процедур закупівель і не оприлюднених в системі «Прозорро», директор департаменту капітального будівництва Андрій Лапін запропонував переглянути інформацію у системі «Прозорро».

Але очолюваний ним департамент вже тривалий час не  публікує кошториси до укладених договорів.

Вартість будь-якого будівництва складається на 70-80% безпосередньо з вартості будівельних матеріалів. Департаменти архітектури та містобудування Черкаської міської ради, житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради та сотень інших замовників публікують відповідну інформацію у системі «Прозорро» згідно з вимогами закону «Про публічну інформацію». Відповідно до Закону в системі має бути опублікований весь договір з усіма невід’ємними частинами.

Андрій Лапін заступив на посаду керівника Департаменту будівництва Черкаської ОДА на початку березня. До цього він працював головним спеціалістом у департаменті з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА.

Раніше  був заступником директора філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця». Під час роботи там Лапін фігурував у скандалі із закупівлею електромагнітних реле в Росії.

У 2015 році Київський районний суд Одеси оштрафував Лапіна за керування у стані алкогольного сп’яніння.