«Укргазвидобування» влаштує автоматику на Святогірському родовищі за 84 мільйони
14.03.2021   //  

АТ «Укргазвидобування» 1 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «Нафтогазхім Сервіс» монтажні роботи на 84,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені фірма має облаштувати Святогірське газоконденсатне родовище в Ізюмському районі Харківської області. Йдеться про будівництво установки комплексної підготовки газу на період дослідно-промислової розробки Святогірського ГКР. А саме про монтаж вузлів виміру витрат газу, автоматизованої системи керування технологічним процесом, контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, а також системи відеоспостереження і системи пожежного захисту. Роботи оплачуватимуть протягом місяця після виконання.

На устаткування і матеріали піде 73,89 млн грн., на будівельно-монтажні роботи – 9,19 млн грн., на пусконалагодження – 983 тис грн., на проект з експертизою – 139 тис грн.

Найдорожчим є потоковий газовий хроматограф у блок-боксі із системою підготовки проб  8,88 млн грн. Восьмипроменевий ультразвуковий лічильник газу Flowsic600-XT FORTE DN150 коштує 3,73 млн грн., а чотирипроменевий Flowsic600 DN150 – 2,89 млн грн.

Вартість договору лише на 0,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 84,60 млн грн.

До торгів не допустили шість компаній. Дві з них принесли договори, які замовник не визнав аналогічними: ПП «ВВК-Стиль» – на будівництво шлейфа та інгібіторопроводу і на облаштування свердловини, ТОВ «Схід-Теплоремонт» – на будівництво дотискної компресорної станції та на ремонт зовнішніх мереж холодного протипожежного водопостачання і обладнання пожежної насосної станції. ТОВ «МБС-Інжинірінг» не надало документи на субпідрядника.  ТОВ «Інноваційні інженерні рішення» не наклало на пропозицію кваліфікований електронний підпис, а ТОВ «Авгеліт» наклало кваліфіковану електронну печатку. ТОВ «Будмонтажсервіс I» не зазначило у довідці про досвід свою роль – генпідрядник чи субпідрядник. При цьому «Будмонтажсервіс I» заявив, що про цей недолік  йому не повідомлялось, адже в опублікованій замовником вимозі про усунення невідповідностей йшлося про те, що замовник не вважає надані договори аналогічними.

Також всі відхилені фірми, крім «Інноваційних інженерних рішень», неповністю заповнили інформацію в опитувальнику щодо екологічно-соціальної політики.

Допущеними конкурентами були харківські ТОВ «УА-Системи» Дар’ї Воропаєвої та директора Валерія Фадєєва і ТОВ «ІВП Тріада» Владислава Лук’янчика та Руслана Куденка, яким керує Ігор Решетько. При цьому ніхто не знижував ціни на аукціоні.

Столична інжинірингова компанія «Нафтогазхім Сервіс» на чолі з Юрієм Григоренком належить киянину Кирилу Желібо, який колись керував і володів ТОВ «Укрпожснаб» разом з Віталієм Гребінченком. Усього з 2017 року переможець отримав державних підрядів переважно в системі «Укргазвидобування» на загальну суму 424,50 млн грн.

Переможець разом із ТОВ «Будівельно-проектна компанія «Газінвестпроект» та низкою інших фірм згадується в ухвалах по кримінальному провадженні №42020101040000096, яке було розпочате в липні 2020 року за фактом можливого заволодіння бюджетними коштами без фактичного проведення товарних та фінансово-господарських операцій.