Прокурор-антикорупціонер відсуджує у мерії службову квартиру, маючи власну
12.03.2021   //  

Запорізька влада програла суд першої інстанції у справі про службову квартиру в ЖК «Лермонтово», яку хоче приватизувати працівник прокуратури Руслан Артеменко, маючи при цьому власну квартиру в іншій області. Про це написала Вероніка Хорольска у «Запорізькому центрі розслідувань».

У січні відбулося судове засідання за позовом до мерії від Руслана Артеменко. Раніше він працював в прокуратурі Запорізької області начальником відділу протидії корупції, а тепер перевівся в Миколаївську. Прокурор просить зобов’язати виконком виключити квартиру зі службового списку і оформити на нього право власності.

До цього виконком прийняв рішення про покупку житла для прокуратури в ЖК «Лермонтово». На вісім квартир було витрачено близько 5 млн грн. з бюджету. На початку 2019 р. квартиру, про яку йде мова, виділили для Руслана Артеменка і його сім’ї – дружини та сина. Через три місяці Артеменко отримав ордер на житло, а прокуратура звернулася до мера Володимира Буряку з клопотанням про виключення квартири з числа службових.

Однак, до цього часу, клопотання не було розглянуто, а виконком не прийняв відповідне рішення. Саме тому Руслан Артеменко і звернувся до суду. На його думку, він має повне право отримати квартиру площею 62,5 кв м, яка коштувала місту 595 тис грн.

Виконком, в свою чергу, просив суд відмовити в задоволення клопотання, тому що чоловік вже не працює в прокуратурі Запорізької області. Артеменко був переведений в прокуратуру Миколаївської області, де у нього є власна квартира. Таким чином, немає ніяких підстав передавати йому службове житло, яке належить Запоріжжю.

Але, на думку суду, в законі вказані чіткі терміни розгляду клопотання про виключення житлового приміщення з числа службових, і ці терміни були порушені.

Доводи мерії про наявність у Артеменка іншого житла, а також про те, що на час розгляду справи він вже не був працівником прокуратури в Запоріжжі, не вплинули на суд.

Зараз виконком Запорізької міськради подає апеляцію.